Galvaniseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Galvaniseur?

Een galvaniseur is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met het galvaniseren van voorwerpen. Een galvaniseur is werkzaam binnen de galvanotechniek, dat gericht is op het galvaniseren van voorwerpen. Metalen, kunststoffen en keramiek kunnen om verschillende redenen gegalvaniseerd worden, zoals ter verfraaiing, ter elektrische geleiding, om de krasbestendigheid te vergroten of om roest (corrosie) te voorkomen. Voorwerpen die gegalvaniseerd worden moeten eerst ontvet en schoongemaakt worden voordat ze door middel van elektriciteit bedekt kunnen worden met een laagje metaal, zoals chroom, nikkel, zink of tin. Ondanks dat een galvaniseur ook zink kan galvaniseren is een galvaniseur geen thermisch verzinker, omdat dit een andere techniek betreft. Galvaniseren en verzinken worden vaak als één techniek gezien, wat niet het geval is. Galvaniseren heeft betrekking op een speciale oppervlaktebehandeling om voorwerpen te beschermen en/of te verfraaien. In het kort kunnen we het galvaniseren het beste omschrijven als het bewerken van voorwerpen om de eigenschappen van materialen te verbeteren. Galvaniseren komt binnen de maakindustrie veel voor om materialen te verbeteren en te verfraaien. Galvaniseren is dus het bedekking van materialen door het aanbrengen van een laagje metaal ter bescherming van de voorwerpen of om de voorwerpen te verfraaien. Daarnaast kan galvaniseren nodig zijn om de elektrische geleiding van voorwerpen te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan printplaten of aan het verzilveren van elektrische contacten, waardoor de geleiding verbetert. Verfraaiing van voorwerpen kan betrekking hebben op chromen velgen of bijvoorbeeld op chromen sierlijsten van auto's. Een galvaniseur galvaniseert dus verschillende voorwerpen, die door de maakindustrie gemaakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan stoelen, sieraden, motoronderdelen, kasten en aan frames.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Galvaniseur

Wat is het salaris en tarief van een Galvaniseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Galvaniseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Galvaniseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Galvaniseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl