Reinigingsmedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Reinigingsmedewerker?

Een reinigingsmedewerker is iemand die beroepsmatig werkzaam is binnen de facilitaire dienstverlening, dat betrekking kan hebben op verschillende werkzaamheden en diensten. Binnen de facilitaire dienstverlening bestaan er veel uiteenlopende beroepen die in de meeste gevallen te maken hebben met schoonmaak en/of reiniging. Reinigen is dan ook een ander woord voor schoonmaken. Het reinigen kan betrekking hebben op verschillende soorten van reiniging zoals het reinigen van gebouwen, het reinigen van vloeren, het reinigen van ramen en gevels of bijvoorbeeld het reinigen van gebouwen na calamiteiten zoals een brand of bij waterschade. De verantwoordelijkheden en taken als reinigingsmedewerker kunnen dan ook verschillen per reinigingsmedewerker, omdat er veel verschillende soorten bedrijven en overheidsdiensten bestaan binnen de facilitaire dienstverlening die te maken hebben met reiniging. Het beroep reinigingsmedewerker moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat een reinigingsmedewerker ook gespecialiseerd kan zijn in bepaalde vormen van reinigingswerkzaamheden. Het reinigen van gebouwen na een mogelijke brand kan bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken worden met het reinigen van waterschade, omdat een reinigingsmedewerker hiervoor verschillende reinigingsmachines en reinigingstechnieken zal gebruiken. Daarnaast kan een reinigingsmedewerker werkzaam zijn voor een gemeentelijke reinigingsdienst. De overheid maakt op verschillende manieren gebruik van reinigingsmedewerkers. Denk bijvoorbeeld aan milieustraat medewerkers, vuilnismensen en aan de bekende straatvegers. Ook binnen het bedrijfsleven komt de functie reinigingsmedewerker op verschillende manieren voor. Afhankelijk van het specifieke beroep kunnen er andere benamingen van toepassing zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Reinigingsmedewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Reinigingsmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Reinigingsmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Reinigingsmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Reinigingsmedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Reinigingsmedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl