Maritiem officier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Maritiem officier?

Een maritiem officier is een scheepsofficier, die beschikt over de hbo-opleiding Maritiem officier en dus werkzaam is binnen de vaart. Als maritiem officier zal je in veel gevallen werkzaam zijn op zeeschepen, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, omdat een maritiem officier ook op de wal werkzaam kan zijn voor een rederij of bijvoorbeeld als verkeersleider werkzaam kan zijn. Daarnaast is het niet zo dat een maritiem officier standaard de kapitein is van een schip, omdat je als maritiem officier verantwoordelijk kan zijn voor andere functies aan boord van schepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de functie scheepswerktuigkundige of aan de functie stuurman. Het beroep kapitein is meestal alleen haalbaar door het opdoen van veel werkervaring als maritiem officier, afhankelijk van het soort schip. Als maritiem officier kan je werkzaam zijn op verschillende soorten schepen, zoals containerschepen, cruiseschepen, ladingschepen en op sleepboten. Een andere benaming voor maritiem officier is soms ook wel koopvaardij officier alle schepen. Maritiem officier betreft dus een beroep op Hbo-niveau, ondanks dat er tegenwoordig ook veel Mbo-scholen zijn die de opleiding maritiem officier aanbieden. In beide gevallen zal een maritiem officier opgeleid worden tot stuurman of scheepswerktuigkundige en moet het verschil voornamelijk gezien worden in de verschillende verantwoordelijkheden die een maritiem officier heeft. Het beroep maritiem officier op Mbo-niveau is een opleiding op lager niveau dan de hbo-opleiding Maritiem officier. Het beroep maritiem officier moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat de functie maritiem officier tegenwoordig op verschillende manieren voorkomt. Als maritiem officier zal je in alle gevallen wel aangemerkt moeten worden als manager en zul je verschillende maritiem medewerkers aansturen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Maritiem officier

Wat is het salaris en tarief van een Maritiem officier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Maritiem officier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Maritiem officier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Maritiem officier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl