Metaalconserveerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Metaalconserveerder?

Een metaalconserveerder is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die te maken hebben met het stralen, coaten en schilderen van staalconstructies of losse onderdelen van metaal. Een metaalconserveerder is dan ook werkzaam binnen de metaalconserveringsbranche. Welke werkzaamheden een metaalconserveerder precies uitvoert is afhankelijk van waar een metaalconserveerder werkzaam is, omdat de werkzaamheden in een werkplaats uitgevoerd kunnen worden of op locatie. Lang niet alle metaalconstructies kunnen in een werkplaats behandeld worden, omdat ze bijvoorbeeld te groot zijn of niet afgebroken kunnen worden. Als metaalconserveerder kan je met verschillende voorwerpen te maken krijgen, zoals schepen, bruggen, antennemasten en kunstwerken van metaal. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een metaalconserveerder het beste omschrijven als het uitvoeren van diverse handelingen om metalen voorwerpen te beschermen tegen weers- en/of andere invloeden. Het beroep metaalconserveerder kan vergeleken worden met het beroep schilder, met het belangrijke verschil dat een metaalconserveerder alleen met metalen voorwerpen te maken heeft. Daarnaast betreft het meestal grotere voorwerpen en constructies. De metaalconservering branche is een redelijk grote branche, omdat metaalconstructies veel voorkomen. Ook nieuwe metaalconstructies moeten behandeld worden, zodat ze beschermd zijn tegen weersinvloeden. Deze conserveringsbehandelingen zijn belangrijk om schade door weersinvloeden te voorkomen. De verfraaiing van metaalconstructies speelt meestal een minder belangrijke rol dan de duurzaamheid van de constructies. Als metaalconserveerder ben je meestal een allround vakman of vakvrouw, die verschillende werkzaamheden kan uitvoeren. Denk aan het zandstralen van voorwerpen, aan het ontroesten van voorwerpen, aan het schuren van voorwerpen en aan het schilderen of spuiten van voorwerpen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Metaalconserveerder

Wat is het salaris en tarief van een Metaalconserveerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Metaalconserveerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Metaalconserveerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Metaalconserveerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl