Bouwplaatsinrichter

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bouwplaatsinrichter?

Een bouwplaatsinrichter is een werkvoorbereider die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden, die te maken hebben met de efficiëntie en de veiligheid van nieuwe bouwlocaties. De werkzaamheden van een bouwplaatsinrichter moeten niet onderschat worden, omdat deze voor een groot zullen bepalen hoe efficiënt de aannemer en bouwvakkers kunnen werken op de bouwlocatie. Verkeerd ingerichte bouwlocaties kunnen aannemers veel extra tijd kosten, omdat bijvoorbeeld de materialen niet logisch opgeslagen worden of omdat de bevoorrading lastig is, waardoor de aannemer niet goed voorruit kan werken. Daarnaast heeft het beroep bouwplaatsinrichter betrekking op praktische zaken zoals het aanleggen van voldoende stroompunten op de juiste locatie. Ook het aanwezig zijn van voldoende waterpunten is erg belangrijk, omdat aannemers nu eenmaal veel water gebruiken voor verschillende werkzaamheden. In het kort kunnen we stellen dat een bouwplaatsinrichter verantwoordelijk is voor alles wat bij nieuwe bouwlocaties komt kijken, zoals de inrichting, de werkmaterialen en de veiligheid. Het beroep bouwplaatsinrichter komt niet voor bij alle aannemersbedrijven, omdat een aannemer alleen gebruik zal maken van een bouwplaatsinrichter als de aannemer te maken heeft met grote en complexe bouwlocaties. In de praktijk kan een bouwplaatsinrichter ook een werkvoorbereider zijn, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. De werkzaamheden van een bouwplaatsinrichter zijn in alle gevallen aan te merken als belangrijke werkzaamheden, omdat het op de juiste manier inrichten van een bouwlocatie erg belangrijk is voor aannemers. Meestal heeft een bouwplaatsinrichter ook te maken met externe beveiliging om diefstal van bouwmaterialen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het laten installeren van voldoende camera's door een bedrijf.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Bouwplaatsinrichter

Wat is het salaris en tarief van een Bouwplaatsinrichter? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bouwplaatsinrichter in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bouwplaatsinrichter

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bouwplaatsinrichter bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl