Uitvaartbegeleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Uitvaartbegeleider?

Een uitvaartbegeleider of uitvaartverzorger is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met de uitvaart van overleden personen. Een uitvaart gaat gepaard met verschillende handelingen en plechtigheden, die gezamenlijk de uitvaart genoemd worden. Een uitvaart heeft niet alleen betrekking op begrafenissen, omdat een uitvaart ook een crematie kan betreffen. Als uitvaartbegeleider ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met de uitvaart, zoals het overleggen met de nabestaanden of de familie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gewenste rouwkaarten, de tekst op de rouwkaarten, het soort bloemen, het aantal bloemen, de kist, de urn, de muziek, de rouwauto, het aantal volgauto's, de kerk en het rouwcentrum. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een uitvaartbegeleider dan ook het beste omschrijven als het regelen van de uitvaart, waarbinnen veel aandacht is voor de specifieke wensen van de overledene, de nabestaanden en/of de familie. Het beroep uitvaartbegeleider betreft een bijzonder beroep, waarbinnen emoties over het algemeen niet los gezien kunnen worden van de inhoudelijke werkzaamheden. Je moet dan ook over de juiste persoonlijkheid beschikken om te kunnen werken als uitvaartbegeleider. Sensitiviteit is als uitvaartbegeleider een belangrijk woord, omdat het op de juiste manier omgaan met moeilijke en soms lastige situaties wel erg belangrijk is. Naast sensitiviteit is betrokkenheid aan te merken als belangrijke competentie, omdat nabestaanden over het algemeen veel behoefte hebben aan steun en een helpende hand. Het uit handen nemen van de zorg (de uitvaart) is als uitvaartbegeleider dan ook erg belangrijk. De belangrijkste taak van een uitvaartbegeleider is ervoor zorgen dat alle besproken wensen ook op de juiste manier uitgevoerd worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Uitvaartbegeleider

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Uitvaartbegeleider

Wat is het salaris en tarief van een Uitvaartbegeleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Uitvaartbegeleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Uitvaartbegeleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Uitvaartbegeleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl