Restauranthouder

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Restauranthouder?

Een restauranthouder is de eigenaar of uitbater van een restaurant. Een andere benaming voor een restauranthouder is ook wel restaurateur. Er bestaan veel verschillende soorten restaurants, die kunnen variëren van een klein tot een groot restaurant of een keten van restaurants. Als restauranthouder ben je dus een ondernemer werkzaam binnen de horeca. De horecasector bestaat niet alleen uit restaurants, omdat ook hotels en cafés tot de horecasector behoren. Een restaurant is niet alleen een etensgelegenheid maar ook een uitgaansgelegenheid, waar gasten tegen betaling kunnen eten en drinken. Naast het eten en drinken speelt gastvrijheid en service een belangrijke rol binnen de horeca. Welke verantwoordelijkheden en taken een restauranthouder precies heeft kan verschillen per restaurant, omdat niet alle restaurants zomaar met elkaar vergeleken kunnen worden. Er bestaan bijvoorbeeld kleine restaurants waar de restauranthouder zelf werkzaam is op de werkvloer, en er bestaan restaurants waarbij de restauranthouder alleen op de achtergrond werkzaam is. Dit kan per soort restaurant en ondernemer verschillen, omdat je dit als eigenaar zelf zal bepalen.

Lees verder...