Bereken boekhoudkosten voor een Toezichthouder milieu en ruimte

Boekhouding

Team Mijnzzp

Op deze pagina geven wij u een indicatie van de verwachte boekhoudkosten.

Het bepalen van de kosten van de boekhouding, inclusief de tarieven van de boekhouder en de kosten van het boekhoudprogramma, is afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kan slechts een algemene schatting worden gegeven, aangezien de boekhoudkosten kunnen variëren voor ondernemers. We gaan er vanzelfsprekend van uit dat je op zoek bent naar een geschikte boekhouder, al dan niet in combinatie met een online boekhoudprogramma.

Belangrijk is om te begrijpen welke informatie de boekhouder van jou verwacht en wat jij zelf verwacht van de boekhouder en de boekhoudsoftware. Hierbij kunnen de volgende vragen relevant zijn:

  • Aangifte omzetbelasting, btw aangifte
  • Financiële administratie
  • Jaarcijfers
  • Jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting, inclusief mkb winstvrijstelling
  • Aangifte vennootschapsbelasting
  • Financieel advies

Niet alle boekhouders hanteren het zelfde tarief. Wij geven op deze pagina dus alleen een schatting van de te verwachten boekhoudkosten.

Om te kunnen berekenen wat de boekhoudkosten per jaar worden is het belangrijk om eerst de juiste gegevens in te vullen. De boekhoudkosten voor een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), maatschap, holding, besloten vennootschap (bv), kleine bv, stichting of vereniging zijn in de meeste gevallen niet zomaar met elkaar te vergelijken. Vul in de berekening dus ook de juiste rechtsvorm in.

Besparen op de boekhoudkosten is tegenwoordig in veel gevallen mogelijk door het gebruiken van een online boekhoudprogramma.

Boekhoudkosten berekenen

Vul de gegevens in de tabel in: uw bedrijfsvorm en vink aan welke diensten u nodig heeft. U ziet de uitkomst direct onderin de tabel. De bedragen geven een richtlijn voor tarieven die de meeste boekhouders hanteren. Voor dit bedrag kunnen de meeste boekhouders bijna de gehele administratie uit handen nemen. Wij gaan er vanuit dat u uw uitgaande facturen zelf opmaakt en zelf de betalingen verricht voor de inkomende facturen. Wij gaan er vanuit dat u uw inkomende facturen en uitgaande facturen zelf inboekt. Dit is meestal inclusief een liquiditeitsoverzicht, tussentijdse cijfers, prognoseoverzicht, btw aangifte, jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting en investeringsadvies.

Alle bedragen zijn een schatting van de kosten boekhouder per jaar, exclusief btw, met e-boekhouden.

OptieOmschrijvingKosten boekhouder
-Basis boekhouding voor een...:
€ 1.200 tot € 1.500
Inboeken van de financiële administratie
Verzorgen van de salarisadministratie (tot 2 personen)
Het verstrekken van tussentijdse informatie vanuit de boekhouding
Het samenstellen van de jaarrekening
Het verzorgen van fiscale aangiften
Accountantsverklaring
-Schattting van de totale kosten boekhouder per jaar

€ 1.200 tot € 1.500

Wij merken nog op dat in sommige gevallen het inschakelen van een accountant verplicht is.

Boekhoudsoftware vergelijken

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Disclaimer

De bedragen en voorbeeldberekeningen op Mijnzzp.nl zijn indicatief, er kunnen op geen enkele manier rechten aan worden ontleend. De bedragen en berekeningen zijn tot stand gekomen door het verzamelen van openbare informatie op het internet en moeten gezien worden als een indicatie. De bedragen en berekeningen zijn gebaseerd op de gegevens zoals u die zelf heeft opgegeven en die niet door ons zijn geverifieerd. Er kan sprake zijn van persoonlijke omstandigheden, een afwijkend belastingregime en/of aanvullende of gewijzigde wetgeving. Uw boekhouder of fiscalist kan u verder informeren.

Alle bedragen kunnen afrondingsverschillen bevatten. Wij ronden bedragen af op hele centen naar de dichtstbijzijnde waarde.

De gepresenteerde bedragen en berekeningen zijn niet gecontroleerd noch goedgekeurd door een accountant, de belastingdienst of anderen.

Vindt u een fout in onze berekeningen? Laat het ons weten.

Mijnzzp.nl