Heier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Heier?

Een heier is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met heiwerkzaamheden. Een heier werkt over het algemeen veel samen met de machinist van de hei- of funderingsinstallatie. De verschillende werkzaamheden waarvoor een heier verantwoordelijk is zijn onder andere het opstellen van de heistelling, het bedrijfsklaar maken van de heistelling, het strijken van de heistelling, het vervoeren van de heistelling en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de heistelling. Daarnaast kan het voorkomen dat een heier met een schop werkt, om bijvoorbeeld zand te verplaatsen rondom de heipaal. De inhoudelijke werkzaamheden als heier kunnen wel verschillen per funderingstechniek, omdat het slaan van heipalen een andere techniek is dan het daar en op dat moment boren en storten van heipalen. Bij meteen gestorte heipalen zal de heier de palen ook moeten voorzien van wapening en is hij of zij verantwoordelijk voor het verwijderen van de tijdelijke heibuis. Deze heibuis zal door de machinist na het aanbrengen van de wapening en het beton uit de grond getrokken worden. Een heier is dus een vakman die werkzaam is binnen de funderingstechniek. Funderingstechniek is een breed vakgebied dat niet alleen betrekking heeft op heipalen. Een heier kan bijvoorbeeld ook verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van damwanden. Andere werkzaamheden als heier kunnen zijn het aanbrengen of verleggen van rijplaten voor de machinist. De werkzaamheden van een heier zijn verder geen moeilijke werkzaamheden, echter moet een heier wel over een groot verantwoordelijkheidsgevoel beschikken, omdat ongelukken in alle gevallen voorkomen moeten worden. Ook de persoonlijke veiligheid speelt een belangrijke rol, omdat een heier met veel lawaai en trillingen te maken heeft binnen zijn werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Heier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Heier

Wat is het salaris en tarief van een Heier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Heier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Heier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Heier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl