Stalmedewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Stalmedewerker?

Stalmedewerker is een algemene benaming voor vaklieden die verantwoordelijk zijn voor verschillende stalwerkzaamheden, zoals het uitmesten van de stallen, het voeren van paarden, het op- en afzadelen van paarden, het uitvoeren van longeer oefeningen, het klaarmaken van paarden voor een wedstrijd, het uitstappen van paarden en het op en af brengen van paarden naar de wei. Ook het wassen en borstelen van paarden behoort over het algemeen tot de werkzaamheden van een stalmedewerker. In het kort kunnen we stellen dat een stalmedewerker verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden, die binnen een manege of dressuurstal voorkomen. Als stalmedewerker ben je dus allround inzetbaar en speelt de verzorging van paarden en de stallen een belangrijke rol. Een andere benaming voor een stalmedewerker is ook wel stalknecht. Het beroep stalmedewerker zal in de meeste gevallen betrekking hebben op de paardensport, echter kan een stalmedewerker ook werkzaam zijn met andere dieren, die in een stal verblijven. Als een stalmedewerker met paarden werkt kan ook de benaming manege of stalhouderij van toepassing zijn. Het beroep stalmedewerker moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een stalmedewerker ook verantwoordelijk kan zijn voor andere werkzaamheden, die met het verzorgen van dieren te maken hebben. Het werken als stalmedewerker moet over het algemeen niet onderschat worden, omdat deze werkzaamheden als zwaar aangemerkt kunnen worden. Het beroep stalmedewerker zal dan ook bij je moeten passen. Daarnaast kunnen de werktijden nogal eens onregelmatig zijn. Denk bijvoorbeeld aan zondagen, als veel mensen paard willen rijden. Het schoonhouden van de paardenstallen is erg belangrijk voor de gezondheid van paarden, ondanks dat dit wellicht niet het leukste klusje is. Het niet schoonhouden van een paardenstal kan problemen veroorzaken, zoals hoefproblemen en longproblemen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Stalmedewerker

Wat is het salaris en tarief van een Stalmedewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Stalmedewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Stalmedewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Stalmedewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl