Compliance manager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Compliance manager?

Een compliance manager geeft leiding aan de afdeling compliance, waarbinnen in de meeste gevallen diverse compliance officers werkzaam zijn. Een compliance manager is meestal werkzaam binnen de financiële sector, bijvoorbeeld voor banken of verzekeraars. Als compliance manager is je voornaamste taak het voorkomen van reputatieschade of integriteitsrisico's. Compliance staat in het Nederlands voor “overeenstemmen”. De Engelse term is “to comply with”. Overeenstemming of compliance heeft betrekking op geldende wet- en regelgeving. Daarnaast heeft compliance betrekking op normen en regels die door de betreffende organisatie zelf zijn opgesteld. De belangrijkste reden dat organisaties zoals financiële instellingen gebruikmaken van de speciale compliance afdeling is het voorkomen van mogelijke strafbare feiten of fraude. Het is de verantwoordelijkheid van de compliance manager en de compliance officers dat de organisatie zal voldoen aan de Wet op financieel toezicht (Wft). Het beroep compliance manager is dus aan te merken als een beroep waarbinnen je grote verantwoordelijkheden hebt, omdat reputatieschade of imagoschade grote gevolgen kan hebben voor de organisatie. Een ander belangrijk aandachtspunt van de compliance manager is het beschermen van gegevens, zoals persoonsgegevens. Financiële instellingen, zoals banken, pensioenfondsen en verzekeraars die onder toezicht staan van een toezichthouder zijn verplicht om gebruik te maken van een compliance officer of manager. In de meeste gevallen zal er sprake zijn van de afdeling compliance, waarbinnen verschillende medewerkers werkzaam zijn. Dit is het geval, omdat financiële instellingen meestal grote organisaties betreft. Deze verschillende compliance medewerkers zijn dus verantwoordelijk voor het voorkomen van compliance-issues.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Compliance manager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Compliance manager

Wat is het salaris en tarief van een Compliance manager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Compliance manager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Compliance manager zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Compliance manager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Compliance manager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl