Kwaliteitsmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kwaliteitsmanager?

Een kwaliteitsmanager is verantwoordelijk voor kwaliteitsmanagement. Kwaliteitsmanagement heeft betrekking op het leveren van optimale kwaliteit met betrekking tot goederen of diensten. Het beroep kwaliteitsmanager kan voorkomen in alle denkbare branches, maar over het algemeen zal een kwaliteitsmanager werkzaam zijn voor de grotere bedrijven die hun kwaliteit willen verhogen of willen waarborgen. Naast het optimaal leveren van kwaliteit kunnen andere zaken belangrijk zijn, zoals wet- en regelgeving en milieunormen, die voor verbeteringen vatbaar kunnen zijn. Het houden van toezicht en het regelmatig rapporteren aan de directie en andere belanghebbenden zijn belangrijke taken als kwaliteitsmanager. Ook is de kwaliteitsmanager verantwoordelijk voor het aansturen van andere medewerkers en het onderhouden van contacten met alle belanghebbenden. Een kwaliteitsmanager is dus gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten van kwaliteit. Kwaliteitsmanagement kan in het kort het beste omschreven worden als het streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van producten, diensten of productieprocessen. Kwaliteitsmanagement is geen vast gegeven en kan betrekking hebben op alles wat met kwaliteit te maken heeft. Met andere woorden kan ook het verbeteren van de dienstverlening van een organisatie onder de verantwoordelijkheid vallen van een kwaliteitsmanager. Als een kwaliteitsmanager verantwoordelijk is voor het verbeteren van productieprocessen kan er ook sprake zijn van een procesmanager. In het algemeen is het zo dat een kwaliteitsmanager ook actief betrokken is bij innovatieprojecten. Dit is het geval, omdat innovatie meestal niet los gezien kan worden van het verbeteren van de kwaliteit. Kwaliteitsmanagement kan ook betrekking hebben op educatie, waardoor de kennis en dus de kwaliteit zal toenemen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kwaliteitsmanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Kwaliteitsmanager

Wat is het salaris en tarief van een Kwaliteitsmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kwaliteitsmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Kwaliteitsmanager zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Kwaliteitsmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kwaliteitsmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl