Team Mijnzzp

Wat doet een Granito en terrazzo specialist?

Een granito en terrazzo specialist is een ambachtsman die zich gespecialiseerd heeft in het maken van werkbladen en vloeren van granito en terrazzo. Ondanks dat granito en terrazzo vaak als hetzelfde gezien worden, is dat niet helemaal juist. Granito heeft betrekking op werkbladen zoals keukenbladen en terrazzo op vloeren. Het woord terrazzo komt uit Italië en betekent terras. In Nederland spreken we meestal van een granito specialist en komt de benaming terrazzo minder vaak voor, ondanks dat er een verschil zit tussen beide specialisaties. Een granito en terrazzo specialist is dus gespecialiseerd in het maken, onderhouden en renoveren van vloeren en werkbladen, zoals aanrechtbladen die zijn opgebouwd uit marmer-, graniet- of zandsteenkorrels. Deze marmer-, graniet- of zandsteenkorrels worden bij elkaar gehouden door cement, dat ook van een kleur voorzien kan zijn. Het grote voordeel van dit soort vloeren en/of werkbladen is dat ze relatief gezien een stuk goedkoper zijn dan echt marmer en dat er meer creativiteit toegepast kan worden. Tegenwoordig kennen we ook plastic terrazzo dat enkele voordelen biedt, zoals het niet kunnen scheuren. Een granito en terrazzo specialist is dus een ambachtsman die voorwerpen kan maken van granito en terrazzo. Het beroep granito en terrazzo specialist betreft zeer specifieke werkzaamheden, die alleen uitgevoerd kunnen worden door de juiste ambachtslieden. Het beroep granito en terrazzo specialist moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het beroep granito en terrazzo specialist betrekking kan hebben op verschillende vakmensen die ook verschillende werkzaamheden kunnen uitvoeren. In de meeste gevallen is een granito en terrazzo specialist ook gespecialiseerd in het herstellen van vloeren en keukenbladen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de omstandigheden, omdat bijvoorbeeld verzakte vloeren niet meer te repareren zijn. Kleine scheuren zijn meestal wel te herstellen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Granito en terrazzo specialist

Wat is het salaris en tarief van een Granito en terrazzo specialist? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Granito en terrazzo specialist in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Granito en terrazzo specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Granito en terrazzo specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl