Bouwkostendeskundige

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bouwkostendeskundige?

Een bouwkostendeskundige is een adviseur en calculator die zich gespecialiseerd heeft in het beramen, begroten en indexeren van bouwkosten. De werkzaamheden van een bouwkostendeskundige zijn voor bedrijven, overheden en particulieren belangrijk, omdat een bouwkostendeskundige het mogelijk maakt om in een vroeg stadium de bouwkosten te kunnen berekenen. Het kunnen berekenen van bouwkosten kan zeer complex zijn als het gaat om grote ingewikkelde bouwprojecten. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een bouwkostendeskundige het beste omschrijven als het bepalen van de totale kosten van een bouwproject. Daarnaast kan een bouwkostendeskundige verantwoordelijk zijn voor het bepalen van totale kosten van een of meerdere deelprojecten. Het beroep bouwkostendeskundige komt in de praktijk op verschillende manieren voor en heeft in de meeste gevallen betrekking op de grotere en complexere bouwopdrachten waarbij het vooraf kunnen inschatten van alle kosten en risico's belangrijk is. Een erkende bouwkostendeskundige kan vaak ook ingeschakeld worden als er meningsverschillen ontstaan zijn over bouwkosten en de uiteindelijke begroting. Arbitragezaken kunnen dan ook een belangrijk onderdeel zijn van de werkzaamheden. In het algemeen zal een bouwkostendeskundige verantwoordelijk zijn voor het opstellen van ramingen en kostprijsbegrotingen. De inhoudelijke werkzaamheden van een bouwkostendeskundige zullen afhankelijk zijn van de werkgever en de specifieke branchekennis. Het is niet zo dat een bouwkostendeskundige verantwoordelijk is voor het controleren van offertes. De werkzaamheden van een bouwkostendeskundige moeten eerder gezien worden als het doorberekenen van totale bouwkosten. Dit heeft in de meeste gevallen betrekking op de grotere bouwprojecten binnen de utiliteitsbouw of de civiele sector.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bouwkostendeskundige

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Bouwkostendeskundige

Wat is het salaris en tarief van een Bouwkostendeskundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bouwkostendeskundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bouwkostendeskundige

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bouwkostendeskundige bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl