Binnenvaartschipper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Binnenvaartschipper?

Een binnenvaartschipper is de leidinggevende schipper van een binnenvaartschip. Als binnenvaartschipper heb je een varend beroep en kan je aangemerkt worden als gezagvoerder. Over het algemeen zal men binnen de binnenvaart niet spreken van de rang kapitein, maar van de term schipper. Het beroep binnenvaartschipper moet gezien worden als een beroep op Mbo-niveau. Dit is een belangrijk verschil met het beroep maritiem officier. Een maritiem officier, zoals een kapitein, zal over het algemeen minimaal over een passende Hbo-opleiding beschikken. Een stuurman kan wel op Mbo-niveau en op Hbo-niveau werkzaam zijn. Een binnenvaartschipper kan ook gebruikmaken van een stuurman. Daarnaast kan een binnenvaartschipper te maken hebben met verschillende matrozen, afhankelijk van het soort binnenvaartschip. Als schipper binnenvaart werk je over het algemeen veel zelfstandig en kan het dus voorkomen dat je andere medewerkers zal aansturen. Welke werkzaamheden je precies uitvoert als binnenvaartschipper kan per binnenvaartschip verschillen, maar over het algemeen zijn je taken gericht op veiligheidsgebied, milieuzorg kwaliteitswaarborging en eventueel op het personeelsbeleid of andere administratieve taken. Daarnaast is de binnenvaartschipper verantwoordelijk voor het veilig besturen en manoeuvreren van het binnenvaartschip. Het beroep binnenvaartschipper is aan te merken als een bijzonder beroep, waarbinnen je veel vrijheden hebt. Naast vrijheden heb je te maken met veel verantwoordelijkheden, omdat binnenvaartschepen en de lading over het algemeen kostbaar zijn. Binnenvaartschippers moeten in de meeste gevallen aangemerkt worden als varende ondernemers, die beschikken over een eigen binnenvaartschip. Het beroep binnenvaartschipper moet verder wel vrij algemeen gezien worden, omdat een binnenvaartschipper op verschillende binnenvaartschepen werkzaam kan zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Binnenvaartschipper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Binnenvaartschipper

Welke opleiding is nodig om Binnenvaartschipper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Binnenvaartschipper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Binnenvaartschipper

Wat is het salaris en tarief van een Binnenvaartschipper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Binnenvaartschipper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Binnenvaartschipper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Binnenvaartschipper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl