Restaurantcriticus

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Restaurantcriticus?

Een restaurantcriticus is over het algemeen een culinair specialist en/of fijnproever, die over veel ervaring en kennis beschikt van gastronomie, eten en drinken. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een restaurantcriticus het beste omschrijven als het geven van opbouwende positieve en/of negatieve kritiek op horecagelegenheden, zoals van een restaurant. Daarnaast is een restaurantcriticus in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het geven van recensies over horecagelegenheden. Het is niet zo dat een restaurantcriticus alleen de gerechten en drank zal beoordelen tijdens een bezoek. Als restaurantcriticus is het belangrijk om een recensie te geven van het geheel, zoals eten, drank, hygiëne, service en de ambiance van het restaurant. Natuurlijk zullen de gerechten en drank voor een groot deel de mening van een restaurantcriticus bepalen, maar ze geven nog geen totaalplaatje van het restaurant of andere horecagelegenheid. Binnen de horeca speelt goed gastheerschap, gecombineerd met de juiste vakmensen op de juiste plek, zoals een sommelier, sous-chef en chef-kok, een grote rol. Een goed restaurant werkt met verschillende vakmensen, die samen een team vormen om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Een restaurantcriticus kijkt dus naar het geheel, inclusief alle medewerkers, hun vakmanschap en hun dienstbaarheid naar de gasten. Om tot een goed oordeel te kunnen komen als restaurantcriticus is het belangrijk dat een restaurantcriticus onafhankelijk en anoniem kan werken om tot een eerlijk oordeel te kunnen komen. Een echte restaurantcriticus zal dan ook niet melden dat hij gaat eten in een bepaald restaurant, zodat hij of zij als een normale gast behandeld wordt zonder extraatjes. Een restaurantcriticus zal over het algemeen zijn bevindingen of recensies aan het einde van de avond delen met de restaurant manager, zodat deze weet dat er een recensie aan zit te komen.

Lees verder...


Mijnzzp.nl