Restaurantcriticus

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Restaurantcriticus?

Een restaurantcriticus is doorgaans een culinair specialist of fijnproever, die over veel ervaring en kennis beschikt met betrekking tot de gastronomie, eten en drinken. Het is niet zo dat een restaurantcriticus alleen de gerechten en drank zal beoordelen tijdens eens bezoek. Als restaurantcriticus is het belangrijk om een mening te verkrijgen van het geheel, zoals eten, drank, hygiëne, service en de ambiance van het restaurant. Natuurlijk zullen de gerechten en drank voor een groot deel de mening van een restaurantcriticus bepalen, maar ze geven nog geen totaalplaatje van het restaurant. Binnen de horeca speelt goed gastheerschap, gecombineerd met de juiste vakmensen op de juiste plek zoals een sommelier, souschef en chef-kok, een grote rol. Een goed restaurant werkt met verschillende vakmensen die samen een team vormen om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Een restaurantcriticus kijkt dus naar het geheel, inclusief alle medewerkers, hun vakmanschap en hun dienstbaarheid naar de gasten toe.

Lees verder...