Steigerbouwer

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Steigerbouwer?

Een steigerbouwer is gespecialiseerd in het opbouwen, aanpassen en afbreken van steigerconstructies. Als steigerbouwer werk je veel op hoogte en mag je geen last hebben van hoogtevrees. Veiligheid speelt binnen het beroep steigerbouwer dan ook een grote rol, omdat je als steigerbouwer meestal op grote hoogte werkzaam bent zonder dat het steiger klaar is met al zijn veiligheidsvoorzieningen. Als steigerbouwer ben je enige persoon die een steiger mag betreden als deze nog niet klaar is. Pas als de steigerbouwer zijn goedkeuring geeft mogen andere vaklieden het steiger betreden om hun werkzaamheden uit te voeren. Het beroep steigerbouwer is dan ook een verantwoordelijk beroep, omdat de veiligheid van andere mensen afhankelijk is van de vakmanschap van de steigerbouwer. Als steigerbouwer kan het ook zijn dat je er op toeziet dat andere mensen geen veranderingen aanbrengen die het steiger potentieel gevaarlijk kunnen maken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Steigerbouwer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Steigerbouwer

Welke opleiding is nodig om Steigerbouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Steigerbouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Steigerbouwer

Wat is het salaris en tarief van een Steigerbouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Steigerbouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl