Steigerbouwer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Steigerbouwer?

Een steigerbouwer is verantwoordelijk voor het opbouwen en demonteren van verschillende steigers. Daarnaast kan een steigerbouwer te maken hebben met het aanpassen van steigerconstructies. Veiligheid speelt binnen het beroep steigerbouwer een belangrijke rol, omdat je als steigerbouwer vaak op grote hoogte werkzaam bent zonder dat de bouwsteiger klaar is. Met andere woorden is een steigerbouwer regelmatig werkzaam op steigers zonder dat de steigers voorzien zijn van alle veiligheidsvoorzieningen. Als steigerbouwer ben je enige die een bouwsteiger mag betreden zolang deze nog niet klaar is. Pas als een steigerbouwer zijn goedkeuring heeft gegeven mogen andere vaklieden het bouwsteiger betreden om hun werkzaamheden uit te voeren. Het beroep steigerbouwer is dan ook aan te merken als een verantwoordelijk beroep, omdat de veiligheid van andere mensen afhankelijk is van het vakmanschap van de steigerbouwers. Als steigerbouwer kan het ook zijn dat je er op toeziet dat andere mensen geen veranderingen aanbrengen, die de bouwsteiger gevaarlijk kunnen maken. Het komt tegenwoordig regelmatig voor dat steigerbouwers de bouwsteigers controleren, zodat onveilige situaties voorkomen worden. Het beroep steigerbouwer is dus een verantwoordelijk beroep, omdat er meestal veel verschillende vaklieden gebruikmaken van de bouwsteiger. De werkzaamheden als steigerbouwer zijn verder niet moeilijk, echter kan het als steigerbouwer wel belangrijk zijn dat je goed tekening kunt lezen, omdat grote bouwsteigers opgebouwd worden door middel van een bouwtekening. Daarnaast moet een steigerbouwer beschikken over een goede conditie, omdat het werken als steigerbouwer aan te merken is als zware arbeid. Vanzelfsprekend mag het niet voorkomen dat een steigerbouwer last heeft van hoogtevrees. Steigerbouwers die last hebben van hoogtevrees kunnen niet werkzaam zijn als steigerbouwer. De meeste steigerbouwers werken regelmatig op grote hoogte.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Steigerbouwer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Steigerbouwer

Welke opleiding is nodig om Steigerbouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Steigerbouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Steigerbouwer

Wat is het salaris en tarief van een Steigerbouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Steigerbouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Steigerbouwer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Steigerbouwer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl