Steigerbouwer

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Steigerbouwer?

Een steigerbouwer is een vakman die zich heeft gespecialiseerd in het opbouwen, aanpassen en afbreken van steigerconstructies. Als steigerbouwer werk je veel op hoogte en mag je geen last hebben van hoogtevrees. Veiligheid speelt binnen het beroep steigerbouwer een belangrijke rol, omdat je als steigerbouwer meestal op grote hoogte werkzaam bent zonder dat de bouwsteiger klaar is met al zijn veiligheidsvoorzieningen. Als steigerbouwer ben je enige persoon die een bouwsteiger mag betreden als deze nog niet klaar is. Pas als een steigerbouwer zijn goedkeuring geeft mogen andere vaklieden de bouwsteiger betreden om hun werkzaamheden uit te voeren. Het beroep steigerbouwer is dan ook aan te merken als een verantwoordelijk beroep, omdat de veiligheid van andere mensen afhankelijk is van het vakmanschap van een steigerbouwer. Als steigerbouwer kan het ook zijn dat je er op toeziet dat andere mensen geen veranderingen aanbrengen, die het bouwsteiger potentieel gevaarlijk kunnen maken. Het komt tegenwoordig ook voor dat steigerbouwers regelmatig hun bouwsteigers controleren, zodat onveilige situaties voorkomen worden. Het beroep steigerbouwer is dus een verantwoordelijk beroep, omdat over het algemeen veel verschillende vaklieden gebruik zullen maken van het bouwsteiger. De werkzaamheden van een steigerbouwer zijn verder niet heel moeilijk, echter kan het als steigerbouwer wel belangrijk zijn dat je goed tekening kunt lezen, omdat complexe bouwsteigers opgebouwd worden door middel van een bouwtekening. Daarnaast moet een steigerbouwer beschikken over een goede conditie, omdat het werken als steigerbouwer aan te merken is als zware arbeid.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Steigerbouwer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Steigerbouwer

Welke opleiding is nodig om Steigerbouwer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Steigerbouwer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Steigerbouwer

Wat is het salaris en tarief van een Steigerbouwer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Steigerbouwer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Steigerbouwer zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl