Barista

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Barista?

Een barista is een koffiespecialist met betrekking tot koffie, espresso en cappuccino. Het beroep barista zal niet bij iedereen even bekend zijn, maar in het kort komt de benaming barista neer op barman. Barista is dan ook een Italiaanse benaming voor barman of barvrouw. Het beroep barista is binnen Nederland steeds bekender aan het worden, omdat er steeds meer koffiespecialisten werkzaam zijn als barista. Het grote verschil tussen een barista en een barman of barvrouw is dat de barista meestal alleen warme dranken serveert, zoals koffie, espresso en cappuccino. De barista wordt ook wel gezien als de chef-kok van de bar en is dus gespecialiseerd op koffiegebied. Een barista noemt men ook wel eens een koffiekunstenaar, omdat een barista over zoveel koffiekennis beschikt. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een barista het beste omschrijven als het bereiden van koffie, het decoreren van koffie en het uitschenken van koffie. Een goede barista beschikt dus over koffiekennis, wat ook betrekking heeft op verschillende soorten koffiebonen en koffieplanten. Een barista is over het algemeen werkzaam binnen gespecialiseerde koffiebars. Daarnaast is er tegenwoordig steeds meer sprake van zelfstandig werkende barista's, die op verschillende locaties werkzaam kunnen zijn, zoals op evenementen. Het beroep barista kan niet alleen gezien worden als het kunnen zetten van lekkere koffie, omdat een goede barista ook gespecialiseerd is in Latte art. Latte art houdt in dat de barista gespecialiseerd is in het opgieten van melk, waardoor decoratieve ontwerpen ontstaan. Een andere benaming voor Latte art is dan ook melkkunst. Het beroep barista is over het algemeen alleen toegankelijk voor gepassioneerde koffiespecialisten, die veel tijd en energie besteden in het leren zetten en inschenken van bijzondere koffie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Barista

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Barista

Wat is het salaris en tarief van een Barista? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Barista in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Barista

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Barista bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl