Patissier

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Patissier?

Een patissier is een banketbakker gespecialiseerd in banket. Kenmerkend is dat de producten van een patissier over het algemeen veel suiker bevatten. Om deze reden noemt men een patissier soms ook wel suikerbakker. De naam patissier is oorspronkelijk afkomstig uit België. In België zijn er meer echte patissiers dan in Nederland. Binnen Nederland kunnen aanstaande bakkers ook de richting banketbakker of patissier kiezen. Als patissier is het belangrijk dat je over voldoende creativiteit beschikt, zodat je steeds met nieuwe ontwerpen weet te komen voor je gebakjes en taarten. Als patissier kan je werkzaam zijn in een banketbakkerij of ben je werkzaam in een exclusieve patissier. Een patissier is gespecialiseerd in het maken van allerlei soorten gebak en taarten, waarbij creativiteit een belangrijke rol speelt. Een andere benaming voor gebak en taarten is ook wel banketproducten. Een patissier is dus geen standaard bakker, omdat een patissier bijzondere banketproducten maakt die in veel gevallen een luxe uitstraling hebben.

Lees verder...

Opleiding tot Patissier

Welke opleiding is nodig om Patissier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Patissier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Patissier

Wat is het salaris en tarief van een Patissier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Patissier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl