Patissier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Patissier?

Een patissier is een banketbakker die zich gespecialiseerd heeft in banket. Kenmerkend is dat de producten van een patissier over het algemeen veel suiker bevatten. Om deze reden noemt men een patissier soms ook wel een suikerbakker. De naam patissier is oorspronkelijk afkomstig uit België. In België zijn er meer echte patissiers dan in Nederland. In Nederland kunnen aanstaande bakkers ook de richting banketbakker of patissier kiezen. Als patissier is het belangrijk dat je over voldoende creativiteit beschikt, zodat je steeds met nieuwe ontwerpen weet te komen voor je gebakjes en taarten. Als patissier kan je werkzaam zijn in een banketbakkerij of ben je werkzaam in een exclusieve patisserie winkel. Een patissier is gespecialiseerd in het maken van allerlei soorten gebak en taarten, waarbij creativiteit een belangrijke rol speelt. Een andere benaming voor gebak en taarten is wel ook banketproducten. Een patissier is dus geen standaard bakker, omdat een patissier bijzondere banketproducten maakt, die in veel gevallen een luxe uitstraling hebben. Enkele producten die een patissier vaak bakt en verkoopt zijn onder andere taarten, gebakjes en chocolade. Als patissier zal je dus werkzaam zijn als ambachtelijke banketbakker. Het beroep patissier of banketbakker is ook aan te merken als een bijzonder beroep, omdat het kunnen maken van lekker banket over het algemeen niet heel makkelijk is. Een patissier is meer dan alleen een banketbakker, omdat een patissier bijzondere producten maakt, die ook per seizoen van het jaar kunnen verschillen. Een patissier kan dus niet gezien worden als een gewone bakker, omdat een patissier bijzondere producten maakt. Dit is al helemaal het geval als een patissier werkzaam is binnen een exclusieve patisserie winkel. Binnen exclusieve patisserie winkels worden over het algemeen alleen bijzondere delicatessen gemaakt, die een luxe uitstraling hebben. Het woord patisserie is afkomstig uit het Frans en staat voor banketbakkerij.

Lees verder...

Opleiding tot Patissier

Welke opleiding is nodig om Patissier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Patissier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Patissier

Wat is het salaris en tarief van een Patissier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Patissier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Patissier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Patissier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl