Zooloog

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Zooloog?

Een zoöloog houdt zich bezig met het studeren naar de oorsprong en ontwikkelingen van verschillende diersoorten. Het beroep zoöloog of dierkunde bestaat dan ook uit het verrichten van zoölogisch onderzoek naar dieren. Zoölogie of dierkunde is een discipline in de biologie. Een zoöloog onderzoekt ook leefgebieden van dieren en bijvoorbeeld gedragingen van dieren. Zoölogie bestaat uit verschillende onderdelen zoals anatomie, ecologie, embryologie, ethologie, dierfysiologie, histologie, morfologie, neurobiologie en populatiebiologie. Een groot deel van de werkzaamheden als zoöloog bestaat uit laboratoriumwerk zoals het analyseren van monsters maar kan ook zeker in het veld plaatsvinden. Als zoöloog moet je analytisch sterk zijn en in staat zijn om met ingewikkelde apparatuur te werken.

Lees verder...

Opleiding tot Zooloog

Welke opleiding is nodig om Zooloog te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Zooloog? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Zooloog

Wat is het salaris en tarief van een Zooloog? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Zooloog in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl