Milieukundige

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Milieukundige?

Het beroep milieukundige c.q. milieudeskundige heeft alles met het milieu te maken zoals het onderzoeken, regelgeving en het analyseren van het milieu. Maar ook het onderzoeken van mogelijke nieuwe maatregelen of de effecten van doorgevoerde maatregelen behoren tot de taken van een milieukundige. Het beroep milieukundige is zeer breed te noemen en gaat zeker niet alleen over de directe luchtkwaliteit, grondkwaliteit, klimaatverandering of waterkwaliteit. Wel is het natuurlijk zo dat ingevoerde maatregelen het milieu over het algemeen verbeteren moeten en op die manier gezien direct of indirect van invloed zijn op het milieu in zijn algemeenheid. Een milieukundige hoeft zeker niet alleen voor de overheid werkzaam te zijn omdat er veel meer bedrijven, universiteiten en instellingen zijn die te maken hebben met het milieu. Dit kan bijvoorbeeld de chemische industrie betreffen of de voedingsindustrie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Milieukundige

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Milieukundige

Welke opleiding is nodig om Milieukundige te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Milieukundige? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Milieukundige

Wat is het salaris en tarief van een Milieukundige? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Milieukundige in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl