Calculator

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Calculator?

Een calculator berekent bouwprojecten door. Aan de hand van tekeningen en het bestek berekent de calculator de prijs van een bouwproject of een deel daar van. De calculator begint met het bestuderen van de tekeningen en het bestek om een indruk te krijgen van het project. Hierna gaat hij onderdelen van het project splitsen om een indruk te kunnen krijgen welke materialen er nodig zijn voor het bouwproject. Alle gegevens die de calculator verzameld stopt hij dan in een begroting. Als hij dan alle gegevens tot zijn beschikking heeft koppelt hij alles aan de materiaalkosten en de arbeidsuren. Als de calculator alles berekend heeft dan wordt het kostenresultaat verhoogd met de algemene bouwplaatskosten (ABK) en een percentage voor algemene kosten, winst en risico. Uit deze berekening volgt dan de aanneemsom van de aannemer. Voor dit bedrag wil de aannemer het werk dan uitvoeren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Calculator

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Calculator

Welke opleiding is nodig om Calculator te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Calculator? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Calculator

Wat is het salaris en tarief van een Calculator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Calculator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl