Calculator

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Calculator?

Een calculator is een vakman of vakvrouw die verantwoordelijk is voor het doorberekenen van bouwprojecten. Aan de hand van alle bouwtekeningen en het bestek berekent een calculator de totaalprijs van bouwprojecten of een gedeelte daarvan. Een calculator kan bouwkosten alleen calculeren door het bestuderen van alle bouwtekeningen en het bestek. Over het algemeen is het zo dat een calculator bouwprojecten zal splitsen in verschillende onderdelen, zodat hij of zij een duidelijk overzicht krijgt van alle materiaalkosten en arbeidsuren die nodig zijn om een bouwproject te kunnen realiseren. Alle gegevens die een calculator verzameld verwerkt de calculator vervolgens in een begroting, waardoor er uiteindelijk een totaalprijs zal ontstaan. Als een calculator alle bouwkosten berekend heeft dan worden de bouwkosten over het algemeen verhoogd met de algemene bouwplaatskosten (ABK) en een percentage voor algemene kosten (A&K), winst en risico (W&R). De uitkomst van de calculatie is in het algemeen de aanneemsom, waarvoor een aannemer het betreffende bouwproject kan en wil realiseren. De werkzaamheden van een calculator zijn voor aannemers en ander soort bedrijven erg belangrijk, omdat het de calculators zijn die alle kosten en risico's inschatten. Als een calculator fouten maakt in de begroting kan dit vervelende gevolgen hebben voor bedrijven. Over het algemeen is het zo dat veel aannemers gebruik maken van een of meerdere calculators. Het zijn over het algemeen alleen de grotere aannemersbedrijven die calculators in dienst hebben. De kleinere aannemersbedrijven zullen over het algemeen calculatiewerkzaamheden uitbesteden aan gespecialiseerde calculatiebureaus.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Calculator

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Calculator

Welke opleiding is nodig om Calculator te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Calculator? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Calculator

Wat is het salaris en tarief van een Calculator? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Calculator in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Calculator zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl