Digitaal rechercheur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Digitaal rechercheur?

Een digitaal rechercheur is een rechercheur die zich gespecialiseerd heeft in het voorkomen, opsporen en stoppen van digitale criminaliteit. Als digitaal rechercheur ben je werkzaam voor de politie of ben je werkzaam binnen het bedrijfsleven. De term digitaal rechercheur is niet alleen voorbehouden aan de politie, omdat de term rechercheur verder geen beroepsbescherming kent. De bevoegdheden waarover een digitaal rechercheur zal beschikken verschillen wel tussen de politie en het bedrijfsleven. Een andere benaming voor digitaal rechercheurs die werkzaam zijn binnen het bedrijfsleven kan ook zijn particulier digitaal onderzoeker. Een digitaal rechercheur die werkzaam is binnen het bedrijfsleven kan bijvoorbeeld werkzaam zijn voor een bedrijfsrecherchebureau dat onderzoek uitvoert bij bedrijven. De echte officiële benaming digitaal rechercheur is voorbehouden aan de politie. De digitale recherche wordt doorgaans ingeschakeld als digitale informatiedragers uitgelezen moeten worden. Denk hierbij aan computers, mobieltjes, digitale fotocamera's en organizers. Een digitaal rechercheur is dan ook een ware computerspecialist, die zelfs gewiste informatie boven water weet te krijgen als dat nodig is. Maar ook het afluisteren van telefoongesprekken en het uitlezen van mails, sms'jes en whatsapp berichten kan tot de mogelijkheden behoren als je werkzaam bent voor de politie. Het beroep digitaal rechercheur is tegenwoordig aan te merken als belangrijk beroep, omdat digitale fraude en criminaliteit op veel manieren voorkomt. Het zijn de digitaal rechercheurs die zich gespecialiseerd hebben in het opsporen en stoppen van digitale fraude en criminaliteit. Digitale criminaliteit heeft niet alleen betrekking op zware en moeilijke zaken. Denk bijvoorbeeld ook aan het stoppen van oplichters, die via een handelsplatform of website mensen proberen op te lichten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Digitaal rechercheur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Digitaal rechercheur

Welke opleiding is nodig om Digitaal rechercheur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Digitaal rechercheur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Digitaal rechercheur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Digitaal rechercheur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl