Team Mijnzzp

Kantoormensen

Als zzp-er is er feitelijk geen verschil met de zorgverzekering voor particulieren. De zorgverzekering is een basisverzekering, die van toepassing is op iedereen. Alle mensen die wonen in Nederland moeten deelnemen aan de verplichte ziektekostenverzekering. Het is de overheid, die de inhoud van de basisdekking vaststelt. Dit neemt niet weg dat zzp-ers baat kunnen hebben bij het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen, omdat er sprake is van aanvullende verzekeringen, die rekening houden met de specifieke omstandigheden van zzp-ers. Daarnaast kunnen zzp-ers aangesloten zijn bij een zzp-collectief, waardoor ze in aanmerking kunnen komen voor korting. Een ander belangrijk punt voor zzp-ers kan de wachttijd zijn om omzetverlies te voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld verzekeraars die wachtlijstbemiddeling aanbieden, zodat zzp-ers sneller weer aan het werk kunnen.

Het is voor zzp-ers dus raadzaam om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken, omdat zzp-ers te maken kunnen hebben met aanvullende voorwaarden. Het vergelijken van zorgverzekeringen kan eenvoudig door gebruik te maken van een onafhankelijke vergelijkingstool. Veel zzp-ers betalen, net zoals veel particulieren, te veel voor hun zorgverzekering. Wat een zzp-er precies omzet en verdient maakt verder niet uit met betrekking tot het maandbedrag van de zorgverzekering. Zzp-ers kunnen in veel gevallen makkelijk besparen op hun zorgverzekering door verzekeringen met elkaar te vergelijken zonder dat je hoeft in te leveren op goede zorg. Het is wel belangrijk om de polis goed door te nemen om misstanden te voorkomen. Alle zzp-ers moeten eigenlijk precies weten waarvoor ze precies verzekerd zijn. De hoogte van de zorgpremie is afhankelijk van het eigen risico en de inhoud van het verzekeringspakket.

Goede zorgverzekering

Voor zzp-ers is een goede zorgverzekering belangrijk om risico's te beperken. Redelijk veel zzp-ers maken gebruik van een uitgebreide dekking, omdat de basisverzekering niet alles dekt. Vooral voor zzp-ers is het belangrijk om de juiste zorgverzekering te kiezen. Ook aanvullende verzekeringen zijn belangrijk voor zzp-ers. Denk bijvoorbeeld ook aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering en aan een bedrijfsstagnatieverzekering. Ook wachtlijstbemiddeling is belangrijk om bij uitval door ziekte of ongeluk snel aan het werk te kunnen. Zzp-ers die ziek worden kunnen te maken krijgen met fors omzetverlies, waardoor er financiële problemen kunnen ontstaan. Niet alle zorgverzekeringen bieden standaard wachtlijstbemiddeling aan. Het is dus belangrijk om een zorgverzekering te kiezen, die bij je past.

Mijnzzp.nl