Team Mijnzzp

Hoedenkraam

Heb je een bedrijf, dan heb je ongetwijfeld wel eens gehoord van SEO oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit is dan ook iets wat jou als bedrijf enorm kan helpen om te groeien, nieuwe klanten te werven en over het algemeen gewoon groter worden. Je kan ervoor kiezen om een marketingbureau in te schakelen voor dit klusje, maar je kan het ook zelf in handen nemen. Waar kies je dan voor?

Wat is SEO precies?

Om een keuze te maken, is het goed om een duidelijk beeld te hebben van wat SEO precies is. SEO betekent in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. Dit houdt in dat, met de juiste technieken, je ervoor kan zorgen dat een website een hogere positie krijgt in de zoekresultaten. Dit kun je doen op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is door links naar jouw website te laten plaatsen op verschillende andere sites. Ook het plaatsen van artikelen met een link helpt hiermee een heleboel. Verder zijn er nog andere dingen waar de zoekmachines rekening mee houden, zoals de laadtijd van de website.

Zelf de SEO in handen nemen

Je kan ervoor kiezen om zelf dingen te doen om zo jouw website hoger te laten scoren in de zoekresultaten. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je zelf verschillende teksten op jouw website plaatsen, en hierin links plaatsen naar andere pagina’s op jouw website. Dit kunnen artikelen of blogs zijn, maar ook teksten die bijvoorbeeld bij de verschillende categorieën op de site staan. Verkoop je meubels? Schrijf dan een stukje over tafels bij de categorie ‘tafels’. Hierin kun je ook weer links plaatsen. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website zo snel mogelijk is. Google wil namelijk de beste ervaring voor de gebruikers en een snelle website zal dus hoger scoren dan een website die erg traag laadt. Optimaliseer alle onderdelen van jouw website en zo zie je al snel resultaten.

SEO laten doen door professionals

Heb je zelf niet veel kennis over het hele online wereldje, en denk je dat je beter uit komt als je het uit handen geeft? Dan is het verstandig om inderdaad een expert in te schakelen. Zij weten natuurlijk precies wat zij kunnen doen om jouw website hoger te krijgen in de resultaten. Bovendien kunnen ze helpen met bijvoorbeeld webdesign, om zo jouw website er nog mooier en beter uit te laten zien. Hoe beter jouw website werkt, hoe hoger je website op een natuurlijke manier scoort in de zoekresultaten.

In samenwerking met sortlist.nl

Mijnzzp.nl