Team Mijnzzp

Ben jij zzp’er? Dan is de kans vrij groot dat je een kantoor aan huis hebt. Het is namelijk ook ontzettende zonde om voor bijvoorbeeld één dag in de week een dure ruimte te moeten huren. Overigens geldt dat ook wanneer je wel de hele week op kantoor zit. Vooral in het begin wil je natuurlijk zo weinig mogelijk onnodige kosten maken, zodat je waar mogelijk, alles kunt investeren in je bedrijf. Het inrichten van een thuiskantoor is dan een voor de hand liggende optie. Om ervoor te zorgen dat je thuis aan het werk kunt, hebben we een aantal tips zodat jij je thuiskantoor kunt inrichten.

Zorg voor een aparte ruimte

Waar je misschien in het begin aan de keukentafel werkte, is dat natuurlijk alles behalve ideaal. Al helemaal niet wanneer je ook kinderen hebt die vanuit school alle aandacht van je vragen. Zorg er daarom dus ook voor dat je een aparte ruimte in huis hebt, waar jij je terug kunt trekken en aan het werk kunt.

Zorg voor een goede internetverbinding

In de huidige tijd waarin alles digitaal gaat, is internet natuurlijk niet meer weg te denken. Het is dus belangrijk dat je thuis beschikt over een goede en vooral stabiele verbinding. Heb je nog een internet abonnement dat al enkele jaren oud is, dan is het raadzaam om de verschillende aanbieders voor televisie en internet thuis te vergelijken. Het kan heel goed zijn dat je misschien net een wat sneller abonnement nodig hebt, zodat je je mails en andere belangrijke bestanden vele malen sneller kunt verzenden.

De juiste meubels

Zit je de hele dag achter je pc of laptop? Dan is de juiste houding natuurlijk van groot belang. Zorg er dus ook voor dat je een bureaustoel hebt die je niet alleen in hoogte kunt verstellen, maar ook je rugleuning en armleuning. Dit zorgt er namelijk voor dat je de bureaustoel volledig kunt aanpassen naar de houding van je lichaam. Op deze manier zit je in de juiste houding achter je bureau, waardoor dit ook je productiviteit ten goede komt. Wanneer je namelijk langere tijd niet goed zit, is de kans groot dat je last krijgt van je rug, schouders of nek.

Zorg voor voldoende frisse lucht

Wanneer je de hele tijd in dezelfde ruimte zit, is het wel zo prettig dat je ook met enige regelmaat een beetje frisse lucht krijgt. Dit kun je doen door een raam open te zetten zodat de ruimte goed kan ventileren, maar ook met een aantal luchtzuiverende planten in je kamer. Het kan namelijk heel goed zijn dat je niet de mogelijkheid om voldoende te ventileren, door het ontbreken van een raam of een eventueel ventilatierooster. Het is dan allereerst zeker het overwegen waard om er één te laten plaatsen. Je zult namelijk snel merken dat wanneer je niet voldoende zuurstof in de kamer krijgt, je op ten duur vermoeid wordt. Dit draagt natuurlijk niet echt bij aan de productiviteit, waardoor ook je werkzaamheden er onder zullen leiden. Niet iets waar je als startende ondernemer op zit te wachten natuurlijk.

In samenwerking met pricewise.nl

Mijnzzp.nl