Team Mijnzzp

Zakelijke auto

Nu het aantal zzp’ers in Nederland al een hele tijd in de lift zit, is het nog meer van belang om op te vallen als zelfstandig ondernemer. Dat doe je onder andere door te investeren in je online zichtbaarheid, waarbij je ervoor zorgt dat je zichtbaar bent in de zoekmachines en via sociale media kanalen.

Maar: hoe zit dat met je offline zichtbaarheid? Hoe verhoog je dat als zelfstandig ondernemer zonder eigen bedrijfspand? Denk aan het kopen of leasen van een zakelijke auto die je volledig laat personaliseren met je bedrijfslogo en/of -gegevens. Carwrapping doe je zelf met behulp van folie via een leverancier van signfolie of laat je doen. In dit artikel lees je meer over het belang van een zakelijke auto voor zzp’ers.

Zakelijke auto als een mobiele extensie van je bedrijf

Wanneer je voor je bedrijf regelmatig op pad moet om klanten te ontmoeten, is het aan te raden om een eigen bedrijfsauto of zakelijke auto te hebben. Hiermee ben je mobieler en flexibeler, omdat je altijd een vervoermiddel hebt waarmee je op pad kunt gaan. Daarbij zijn er diverse belastingvoordelen waar je van kunt profiteren. Zo zijn er bepaalde autokosten die je zakelijk kunt aftrekken van de belastingen, zoals de kosten voor de verzekering en de kosten voor de brandstof. Daarbij verhoogt een bedrijfsauto in veel gevallen de efficiëntie omdat je er tijd mee bespaart. Je bent immers niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer.

Een zakelijke auto is niet alleen ideaal voor het mobiele aspect. Het is ook het perfecte middel om professionaliteit mee uit te stralen. Een zakelijke auto geeft namelijk een serieuze indruk aan klanten en mogelijke samenwerkingspartners. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden om je auto te ‘pimpen’ door middel van carwrapping en het toevoegen van je eigen bedrijfslogo en zelfs je bedrijfsgegevens. Op die manier maak je niet alleen zakelijk gezien veel indruk, maar heb je ook een rijdend promotiemiddel. Overal waar je komt met de auto maak je reclame voor je bedrijf, zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen.

Je zakelijke auto eigen maken doe je op deze manier

Met een zakelijke auto zorg je dus voor een boost van je professionele imago. Wat goed is om te weten, is dat je met een paar simpele tips en tricks er al voor kunt zorgen dat je bedrijfsauto wat meer eigen wordt. Of je nu een eigen auto koopt of ervoor kiest om een zakelijke auto te leasen; met de volgende tips en tricks maak je je bedrijfsauto eigen en professioneel:

Voeg subtiele branding toe aan je bedrijfsauto

Een van de meest simpele manieren om je zakelijke auto professioneler te maken, is door subtiele branding toe te voegen aan de buitenkant van de auto. Denk bijvoorbeeld aan het logo van je bedrijf dat je door middel van een sticker op de deuren of ramen kunt plakken. Waar je ook aan kunt denken, is het zelf wrappen van de auto met zogeheten signfolie. Het is bij de meeste leasebedrijven toegestaan om leaseauto’s te wrappen, zolang je er maar voor zorgt dat de lak mooi blijft en de auto weer in originele staat is wanneer je de auto moet inleveren. Dergelijk folie scoor je gewoon online via een leverancier van signfolie.

Personaliseer het interieur van je zakelijke auto

Wat ook een optie is voor je bedrijfsauto is om het interieur te personaliseren. De meest belangrijke regel hierbij is: houd alles strak, netjes en professioneel. Zorg ervoor dat de auto geen zooitje wordt om zo een professionele uitstraling te behouden. Je kunt verschillende handige accessoires in je auto toevoegen die je werk bijvoorbeeld eenvoudiger maken. Denk aan een carkit-systeem waarmee je veilig onderweg kunt bellen of aan een draagbare oplader voor je devices. Ook handig: maak een extra bakje vrij waarin je je visitekaartjes kunt leggen. Zo ben je altijd klaar voor onverwachte zakelijke ontmoetingen.

Voeg functionaliteit en/of technologie toe aan auto

Afhankelijk van hoe veel en hoe lang je onderweg moet zijn met de auto voor werk is het sowieso mogelijk om wat extraatjes toe te voegen aan je bedrijfsauto. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om te gaan voor extra comfortopties zoals een ergonomische stoel of een beter geluidssysteem. Dit kan bij nieuwe auto’s en (nieuwe) leaseauto’s. Net als het bovengenoemde carkit-systeem zijn andere opties op het gebied van technologie handig. Denk aan een ingebouwd navigatiesysteem of andere technologische snufjes die goed van pas komen onderweg. Kortom: er zijn genoeg redenen waarom een zakelijke auto voor zzp’ers handig is; helemaal wanneer je zo’n auto wrapt met je logo en bedrijfsgegevens.

In samenwerking met pixia.nl

Mijnzzp.nl