Team Mijnzzp

Ontspannen in de tuin

Hoe lekker is het om tijdens een warme dag ultiem te genieten van een loungeset in de tuin? Beentjes omhoog, koud drankje op tafel en lekker bijkleuren. Als je dit zo leest, dan vraag je jezelf vast af waarom niet iedereen met een tuin een loungeset heeft. Je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Toch lijkt vast te staan dat een loungebed in de tuin voor iedereen een geweldige toevoeging is. Maar waarom is dat nu precies? In dit artikel gaan we hier dieper op in en vertellen we waarom een loungeset absoluut niet mag ontbreken in jouw tuin.

De onderdelen van een lounge set

In eerste instantie is het de vraag waaruit een loungeset precies bestaat. Het goede nieuws is dat je dit volledig zelf kunt bepalen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kun jij bepalen welke onderdelen je wel of juist niet wilt hebben. Het moet natuurlijk wel een beetje binnen de perken blijven. En om nu met de stoelpoten het gazon te verpesten gaat ook wat ver. De meeste loungesets bestaan uit een uitgebreide hoekbank, een tafel en één of twee tuinstoelen. Op deze manier kun je altijd kiezen waar je wilt zitten. Heerlijk om de boekhouding bij te houden of te chillen met een groep vrienden.

Relaxen met een grote groep

Met het chillen met een groep vrienden komen we direct uit bij één van de grootste voordelen van een lounge set. Hoe leuk is het namelijk om een verjaardag of andere gebeurtenis in de tuin te vieren, waarbij iedereen een lekker plekje kan vinden? Het is lullig als je visite hebt en deze eigenlijk nergens kwijt kan. Voor je het weet beslis je om binnen te zitten, terwijl het buiten stralend weer is. Buiten dat het voor jezelf een stuk meer ontspannen is, scoor je hier dus ook punten mee bij de rest van het gezin en de omgeving.

Ultiem chillen op een loungebed

Buiten het feit dat het leuk is om met meerdere mensen te genieten van een mooie dag, is het net zo fijn om deze plek compleet voor jezelf te hebben. Niet op een keiharde houten stoel, maar op een bijzonder lekker liggend loungebedje. Voordat je het door hebt dommel je weg, terwijl je nog net tijd hebt te nippen aan je zelfgemaakte cocktail. Of wat te denken van een dagje werken? Hoe lekker is het om vanuit een ligstoel op alle gemak te werken aan je eigen onderneming? Je hebt immers niet voor niets gekozen voor de vrijheid. Vergeet overigens vooral het voetenbankje niet uit te plakken, al mocht je deze hebben.

Gebruik maken van een modulair systeem

Net als alles op de wereld, ontwikkelen ook de lounge sets. De meesten hiervan zijn inmiddels modulair. Dit wil zeggen dat je de onderdelen van een loungeset op verschillende manieren kunt combineren. Ben je het even zat dat die bank altijd op dezelfde plek staat? Dan kan je deze binnen een mum van tijd verplaatsen en een ander plekje geven op het terras. Mensen die van verandering houden en niet te lang naar dezelfde opstelling willen kijken, kunnen hun hart ophalen met deze nieuwe systemen.

Een ander voordeel van dit systeem is dat je ook ruimte kunt besparen. De meeste loungesets zijn namelijk eenvoudig op te bergen. Het komt zelfs voor dat je sommige onderdelen van de sets op elkaar kunt stapelen. Over ruimte besparen gesproken.

Beschikbaar in alle soorten en maten

De laatste reden waarom het aanschaffen van een loungeset zo’n goed idee is, is het feit dat deze beschikbaar zijn in alle soorten en maten. Waarschijnlijk heb je voor jezelf een idee hoeveel ruimte je hebt en welke kleuren tot jouw favorieten behoren. Grote kans dat er ergens een loungeset is die jou op het lijf geschreven is. Je kunt namelijk kiezen uit allerlei soorten en maten, waarbij je ook nog eens de keuze kunt maken uit verschillende onderdelen.

Wil jij wel die lekkere hoekbank, maar kom je daardoor ruimte tekort voor een loungebed? Dan kun je er heel gemakkelijk voor kiezen dit laatste achterwege te laten. Het is belangrijk dat jij goed voor ogen hebt wat je wilt. Hoe duidelijker je dit in je hoofd hebt, hoe sneller je bij de voor jou perfecte set komt. Op die manier kun je jarenlang zonder zorgen genieten. Dan is het aan jou of je dit het liefst zelf met een goed boek doet of uitgebreid geniet van een goede barbecue met een groep vrienden.

Dit artikel valt buiten de redactie van Mijnzzp.nl

Mijnzzp.nl