Team Mijnzzp

Online vindbaarheid

De vindbaarheid van je bedrijf is een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie. Het is belangrijk dat je doelgroep gemakkelijk de weg naar je bedrijf weet te vinden. De online vindbaarheid heeft daarbij onder meer betrekking op het optimaliseren van je website voor de zoekmachine. Door de vindbaarheid te vergroten, speel je jouw bedrijf in de kijker bij de klanten die op zoek zijn naar een product of dienst.

Inhoudsopgave
Online vindbaarheid vergroten met zoekmachine optimalisatie
Snel online vindbaar zijn met betaald adverteren
Verbeter de resultaten

Online vindbaarheid vergroten met zoekmachine optimalisatie

Er zijn bij het vergroten van de online vindbaarheid een aantal kernpunten van belang, namelijk techniek, content en autoriteit. Bij de techniek draait het om een website die functioneert en in alle opzichte gebruiksgemak biedt. Een techniekonderdeel is bijvoorbeeld de laadsnelheid van pagina’s net als de gebruiksvriendelijkheid en een responsive design. Bij content draait het om inhoud. Daarbij is het voor de online vindbaarheid van je bedrijf belangrijk om waardevolle inhoud te bieden. Denk aan achtergrondartikelen, blogs, nieuws en uiteraard product- en categoriebeschrijvingen als je een webshop hebt. Bij autoriteit is het van belang om te laten zien dat je expertise in huis hebt en dat je vertrouwen wekt. Er is hier een afkorting voor beschikbaar, namelijk EAT (expertise, authority, trust).

Snel online vindbaar zijn met betaald adverteren

Een snelle en efficiënte manier om online vindbaar te zijn, is door betaald te adverteren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met zoekmachine adverteren, maar ook met social media adverteren. Bij zoekmachine adverteren maak je voor een snel resultaat gebruik van Google Ads. Bij social media adverteren, kijk je op welke kanalen je doelgroep zich bevindt om daar heel gericht te adverteren. Maak daarbij gebruik van landingspagina’s, zodat de klanten via de advertenties op je website uitkomen.

Verbeter de resultaten

Het vergroten van de vindbaarheid van je bedrijf is niet een eenmalige actie, maar een voortdurend proces waar je aandacht aan moet besteden. Ben je eenmaal begonnen met je bedrijf beter online vindbaar te maken dan is het van belang om de resultaten te meten. Door te meten, weet je namelijk waar ruimte is voor verbeteringen om nog meer klanten je bedrijf online te laten vinden.

Mijnzzp.nl