Team Mijnzzp

Bedrijf

De toegankelijkheid van je bedrijf is in de fysieke wereld al heel belangrijk, maar de digitale toegankelijkheid wordt nogal eens vergeten. Toch is het van belang om ook hieraan aandacht te besteden, want niet iedereen kan bijvoorbeeld zomaar gebruikmaken van je website. Denk maar aan slechtzienden, maar ook aan mensen met een motorische beperking. Er zijn op een relatief eenvoudige manier verschillende verbeteringen aan te brengen om de digitale toegankelijkheid van je bedrijf te optimaliseren.

Inhoudsopgave
Optimaliseer afbeeldingen
Maak gebruik van kleurcontrasten
Zorg voor formulieren met duidelijke labels

Optimaliseer afbeeldingen

Je kan bij het verbeteren van de digitale toegankelijkheid van je bedrijf beginnen met het optimaliseren van afbeeldingen. Een simpele oplossing daarvoor is de toevoeging van een alt-tag aan een afbeelding. Indien er sprake is van tekst in de afbeelding, dan is het belangrijk om deze volledig uit te werken. Als een bezoek van voorleessoftware gebruikmaakt, kan de tekst in de afbeelding niet gelezen worden. Een slechtziend persoon of een blind persoon die van een schermlezer gebruikmaakt, kan aan de hand van een alt-tekst begrijpen waar de afbeelding betrekking op heeft. Maak je gebruik van video’s voor je bedrijf, dan is het voor slechthorenden ideaal als je deze van een duidelijke en correctie ondertiteling voorziet.

Maak gebruik van kleurcontrasten

Het is aan te raden om op je website gebruik te maken van kleurcontrasten om de digitale toegankelijkheid van je bedrijf te verbeteren. Dit maakt de informatie voor iedere gebruiker beter te lezen, maar vooral voor mensen met een visuele beperking. Bovendien kan je ook van kleurcontrasten profiteren door een call to action knop in een opvallende kleur te plaatsen. Een bezoeker is sneller geneigd om daarop de klikken, dan wanneer de knop net even een donkere kleurtint heeft dan de achtergrond. Verder is het aan te raden om de opbouw van je website logisch in te delen, zoals met het gebruik van koppen op een webpagina.

Zorg voor formulieren met duidelijke labels

Heb je een website waarbij je bezoekers de gelegenheid biedt om een formulier in te vullen, zoals een offerte-aanvraag? In dat geval is de digitale toegankelijkheid te verbeteren door de juiste labels te gebruiken. Vraag je naar de naam van een bezoeker, geef dit dan duidelijk aan door het label te benoemen als ‘volledige naam’.

Mijnzzp.nl