Team Mijnzzp

Meer klanten als zzp-er

Als zzp’er is de beste manier om je succes te meten naast de winst van je onderneming hoeveel klanten je hebt. Des te meer, des te beter! Maar hoe kom je aan meer klanten als ondernemer? In deze blog geven we je wat tips zodat je een groot klantenbestand krijgt.

Aan je SEO werken

De eerste tip die we je mee willen geven is om aan je SEO te werken. Als je zelf ervaring hebt is dit mogelijk om zonder expert te doen. Voor de meeste zzp’ers is het echter beter om een lokale goeroe hiervoor te gebruiken. Als je dus in Breda woont, zal een specialist in SEO breda een goede optie zijn. Door middel van SEO komen mensen via Google bij jou terecht voor hun problemen in plaats van de concurrent.

Netwerken

Ga ten tweede aan de slag met netwerken. Waarom dit essentieel is? Je groeit sneller in je vakgebied als je de juiste mensen om je heen hebt verzameld. Maar hoe kun je het beste netwerken aanpakken? Probeer regelmatig netwerkbijeenkomsten bij te wonen. Overweeg hierbij ook om van online events te gaan. Een andere tip? Wees nooit bang om jezelf voor te stellen en enthousiast te delen wat je doet.

Om verwijzingen vragen

Vraag verder om verwijzingen. De reden hierachter? Mensen worden eerder je klant als iemand waar ze op vertrouwen een goed woordje voor je heeft gedaan. Wees daarom niet verlegen en vraag gewoon of ze dat zouden willen doen! Je kunt ook nog eens mensen via andere manieren aansporen om aan referrals te doen. Waar je dan aan moet denken? Een kleine korting op een volgende aankoop of een gratis dienst zijn goede opties.

Posten op social media

Het is geen geheim dat sociale media een krachtig hulpmiddel zijn voor zzp'ers. Het mooie is dat je er zelf controle over hebt en het je niet veel hoeft te kosten. Consistent posten op platforms kan je zichtbaarheid vergroten en je netwerk uitbreiden. Deel regelmatig updates over je werk, successen, en zelfs de uitdagingen die je tegenkomt. Dit helpt om een authentieke band met je volgers op te bouwen. Wees niet bang om ook wat persoonlijke content te delen, zoals een kijkje achter de schermen of je dagelijkse routine. Zorg er ook voor dat je betrokken blijft bij je volgers door te reageren op opmerkingen en regelmatig interactie aan te gaan.

Gastspreker zijn op evenementen

Gastspreker zijn op evenementen kan een spectaculaire manier zijn om je expertise te tonen en nieuwe connecties te maken. De reden om dit te doen? Je wordt hierdoor als een expert gezien op een bepaald vakgebied. Daarnaast is dit ook een goede gelegenheid om het verhaal van je brand te vertellen. Op deze manier is de kans groot dat je na je presentatie of speech wat nieuwe klanten binnenkrijgt.

In samenwerking met marketence.nl

Mijnzzp.nl