Team Mijnzzp

social media

Ben je een starter met een kleine onderneming, dan is het niet altijd even gemakkelijk om je doelgroep te bereiken. Je maakt wellicht een eigen website, maar het duurt doorgaans lang voordat deze goed vindbaar is in de zoekmachine. Het is daarom aan te raden om je ook op andere vormen van marketing te richten. Bijvoorbeeld door je kleine bedrijf zichtbaarheid te geven op social media kanalen. Het voordeel hiervan is dat je snel succes boekt, omdat je direct in het oog springt bij je doelgroep.

Inhoudsopgave
Zet vol in op social media marketing
Zo begin je succesvol
Ga de interactie aan

Zet vol in op social media marketing

Het hoeft echt niet veel geld te kosten als je jouw kleine bedrijf bekend wil maken op social media. Je hebt namelijk de mogelijkheid om op een organische manier je bedrijf te introduceren en om de naamsbekendheid te vergroten. Dat kan bij het maken van een website ook, maar je komt niet zomaar bovenaan in de zoekmachine. Daarom ligt het meer voor de hand om de focus voor je marketing te richten op social media. Uiteraard kan je de mensen via social media vervolgens naar je website leiden.

Zo begin je succesvol

Begin met te kijken naar wat je concurrenten doen, zoals naar de reclame op social media, maar ook naar welke hashtags er vermeld staan. Daarnaast is het slim om een contentkalender op te stellen. Bij het creëren van content voor social media geldt dat deze vooral kort en krachtig dient te zijn, omdat de aandachtsboog tegenwoordig maar heel erg beperkt is. Let er ook op dat je de social media berichte op de ideale tijd plaatst. Dan heb je veel meer kans dat je boodschap wordt opgemerkt. Daarbij is het aan te raden om op frequente basis content te plaatsen, zodat daar bij je doelgroep herkenning in optreedt.

Ga de interactie aan

Social media zijn perfect om de interactie aan te gaan met klanten. Reageer daarom op berichten en niet alleen op positieve commentaren, maar ook als er een negatieve reactie komt. Door in gesprek te gaan, laat je zien dat je de klant serieus neemt en dat je tijd vrij maakt om te reageren.

Mijnzzp.nl