Team Mijnzzp

Uitleg van Belastingdienst

Startende zzp'ers krijgen met veel regelzaken te maken en onder meer met de Belastingdienst. Deze organisatie vindt het belangrijk dat startende ondernemers tekst en uitleg krijgen. Niet alleen als startende zzp'ers vragen hebben, maar ook door informatie aan te bieden. Dit laatste gebeurt door live webinars aan te bieden. De Belastingdienst geeft aan dat deze hulp door starters gewaardeerd wordt.

Inhoudsopgave
Gratis live webinar
Aandacht voor administratie
Laagdrempelig karakter

Gratis live webinar

De Belastingdienst organiseert samen met de Kamer van Koophandel live webinars, die door startende ondernemers gratis te volgen zijn. Tijdens de webinars komen belangrijke fiscale regelingen aan de orde. Daarnaast voorzien de organisaties in advies voor het bijhouden van een goede boekhouding. Kijkers krijgen bovendien de gelegenheid om via de chat vragen voor te leggen. De ervaring leert dat starters vooral gebaat zijn bij het krijgen van praktische informatie. Er worden daarom ook voorbeelden uit de praktijk gebruikt om in een concrete uitleg te voorzien.

Aandacht voor administratie

Het bijhouden van de administratie is een van de onderwerpen die uitgebreid aan bod komt tijdens de live webinars van de Belastingdienst. Het is bijvoorbeeld belangrijk om vanaf de start van het bedrijf een boekhouding op te zetten en deze bij te houden. Een goede manier om hiermee te beginnen, is gebruikmaken van een online boekhoudprogramma. Er zijn zelfs boekhoudpakketten die gekoppeld zijn aan de Belastingdienst en die het zelf doen van de btw-aangifte extra makkelijk maken. Het is voor starters belangrijk om te weten welke administratieplicht er is, maar ook waar een factuur bijvoorbeeld aan moet voldoen.

Laagdrempelig karakter

Een voordeel van de gratis live webinars van de Belastingdienst is dat deze een laagdrempelig karakter hebben. Een startende ondernemer hoeft zich alleen maar aan te melden voor de webinar en kan deze vanaf afstand volgen. Overigens geeft de Belastingdienst uiteraard over alle onderwerpen die ondernemers aangaan uitgebreide informatie en uitleg op de eigen website. Dat is dan ook als een groot naslagwerk te zien met onder meer informatie over factuureisen, btw-aangifte, aangifte inkomstenbelasting en fiscale regelingen die voor startende ondernemers interessant zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan de zelfstandigenaftrek net als aan de startersaftrek voor extra voordeel.

Mijnzzp.nl