Team Mijnzzp

Online bank

ASR heeft aangekondigd dat het de onlinebank Knab overdraagt aan de Oostenrijkse bank BAWAG Group voor een bedrag van 510 miljoen euro, zo meldt de verzekeraar. Eerder had de verzekeraar al aangegeven de strategische mogelijkheden voor Knab te onderzoeken, waarbij verschillende biedingen werden ontvangen voor de onlinebank. In Nederland staat Knab voornamelijk bekend onder zzp'ers.

Inhoudsopgave
Explosieve groei van zelfstandig ondernemers
Gevolgen van de verkoop voor zzp'ers
Knab boekhoudpakket
Geen verandering voor bestaande klanten

Explosieve groei van zelfstandig ondernemers

De populariteit van Knab onder zzp'ers is deels te danken aan de explosieve groei van zelfstandig ondernemerschap. Momenteel zijn er maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders werkzaam als zelfstandig ondernemer, en dit aantal blijft jaarlijks stijgen. Ongeveer 346.000 zzp'ers maken momenteel gebruik van de online bank Knab voor hun betalingsverkeer.

Gevolgen van de verkoop voor zzp'ers

Als zzp'er die momenteel bankiert bij Knab, wil je natuurlijk weten wat de financiële consequenties zijn van de verkoop. Het goede nieuws is dat BAWAG heeft aangegeven dat zij van plan zijn om de dienstverlening van Knab voort te zetten zoals deze nu is. Je kunt dus gewoon gebruik blijven maken van de online bankdiensten en functionaliteiten die Knab aanbiedt. Echter, het is altijd verstandig om de ontwikkelingen in de gaten te houden en je goed te informeren over eventuele veranderingen die in de toekomst kunnen plaatsvinden. Een andere bekende online aanbieder is bijvoorbeeld Bunq bank.

Knab boekhoudpakket

Vorig jaar lanceerde de online bank Knab in samenwerking met DigiBTW ook een eigen boekhoudprogramma. Om hiervan gebruik te maken, is het noodzakelijk om de Knab boekhouden app te gebruiken. Als zzp'er kun je gewoon gebruik blijven maken van deze diensten. Vanzelfsprekend zijn er ook verschillende andere goede boekhoudprogramma's beschikbaar voor zzp'ers.

Geen verandering voor bestaande klanten

Het is belangrijk om te benadrukken dat de verkoop van Knab aan BAWAG geen directe gevolgen heeft voor de dienstverlening aan zzp'ers. BAWAG heeft aangegeven dat zij de huidige diensten en functionaliteiten van Knab zullen voortzetten. Dit betekent dat je nog steeds kunnen vertrouwen op Knab voor hun betalingsverkeer en boekhouding.

Mijnzzp.nl