Team Mijnzzp

STAP-budget 2023

Wil jij jezelf als zzp'er omscholen of bijscholen om je verder te ontwikkelen? In 2023 is er weer een mogelijkheid om voor het STAP-budget in aanmerking te komen. De subsidieregeling voorziet in de mogelijkheid om voor een bedrag van maximaal 1.000 euro per jaar een opleiding, cursus of training te volgen. De afkorting STAP staat overigens voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Inhoudsopgave
STAP-budget open vanaf 28 februari 2023
Wat zijn de regels voor het STAP-budget 2023?

STAP-budget open vanaf 28 februari 2023

Het is vanaf 28 februari 2023 weer mogelijk om als zzp'er een aanvraag in te dienen voor het STAP-budget. De aanvraag is in te dienen via een portal van het UWV. Normaal gesproken gaat er iedere twee maanden een nieuwe ronde van start. In 2023 is de aanvraagdatum echter verlegd naar 28 februari 2023. Het is als zzp'er slim om van de subsidieregeling gebruik te maken om bij te blijven op het eigen vakgebied of om de horizon te verbreden. Er is altijd wel een training of cursus beschikbaar die je als ondernemer nieuwe inzichten biedt of gericht is op ontwikkelingen. Er zijn opleidingen op locatie, maar er is eveneens een groot aanbod van thuisstudies die via de subsidieregeling beschikbaar zijn. Dit biedt de mogelijkheid om op je eigen tempo in je eigen omgeving een gerichte studie te volgen.

Wat zijn de regels voor het STAP-budget 2023?

Er zijn een aantal regels van toepassing om voor het STAP-budget 2023 in aanmerking te komen. De subsidie is slechts één keer per jaar aan te vragen voor de leeftijdsgroep 18 tot 67 jaar. De maximale hoogte van de subsidie is vastgesteld op 1.000 euro en de te volgen cursus moet opgenomen zijn in het scholingsregister van STAP. Verder geldt dat je de aanvraag minimaal vier weken voor de start van de scholing aan te vragen.  Het is aan te raden om er snel bij te zijn als je als zzp'er een opleiding wilt volgen. Als het beschikbare subsidiegeld voor een ronde op is, dien je te wachten tot de volgende aanvraagronde. Het eerste STAP-tijdvak in 2023 start op 28 februari en eindigt op 30 april. De tweede ronde voor STAP-budget start op 1 mei 2023.

Mijnzzp.nl