Team Mijnzzp

Pensioen

Ben je zzp'er in de culturele of creatieve sector? Dan kom je in aanmerking voor een subsidie voor het sparen voor je pensioen. Dit betreft de Nu voor Later regeling die zelfstandig ondernemers in de genoemde branche moet stimuleren om voor het pensioen te sparen. Het betreft hier een gedeeltelijke vergoeding in de kosten van een pensioenvoorziening. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden en het beschikbare overheidsbudget is beperkt.

Inhoudsopgave
Bijdrage in kosten pensioenvoorziening
50% vergoeding tot maximaal 300 euro
Stimulansbonus van 120 euro

Bijdrage in kosten pensioenvoorziening

Er zijn voorwaarden verbonden aan het soort pensioenvoorziening. Je komt alleen voor de tijdelijke bijdrage in aanmerking als het een lijfrenteverzekering betreft of als je in je pensioenfonds vrijwillig een extra storting doet. De periode waarin er sprake is van een bijdrage bedraagt maximaal twaalf maanden. De startdatum is de datum van de aanvraag. Verder krijg je de gedeeltelijke vergoeding van kosten voor je pensioenvoorziening pas achteraf uitbetaald. Check via de KVK of je geregistreerd staat als zzp'er in de culturele of creatieve sector om voor de bijdrage in aanmerking te komen.

50% vergoeding tot maximaal 300 euro

De zzp subsidie voor je pensioen in de vorm van de Nu voor Later regeling is maximaal 50% van de stortingen tot een maximaal bedrag van 300 euro. De bijdrage is tot twaalf weken na afloop van de aanvraagperiode te declareren. De aanvraag is in te dienen via de website oogvoorimpuls.nl. Maak voor het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering ook gebruik van de Zelfverzekerd regeling via dezelfde website.

Stimulansbonus van 120 euro

Je komt ook in aanmerking voor een stimulansbonus van 120 euro als je voor 1 april 2023 of daarna deelneemt aan een pensioenvoorziening. De aanvraag mag maar eenmaal ingediend worden. Binnen vijf werkdagen na de aanvraag krijg je te horen of de aanvraag goed is gekeurd. Het loket om een aanvraag in te doen voor de Nu voor Later regeling is geopend. Als je er gebruik van wilt maken, is het raadzaam niet te lang te wachten. Het is namelijk zo dat per kwartaal kan worden besloten om deze regeling te stoppen of te wijzigen. Bovendien is het beschikbare budget beperkt.

Mijnzzp.nl