Team Mijnzzp

Belastingdienst Zakelijk

Het oude ondernemersportaal bestaat sinds 1 juli 2024 niet meer en is volledig vervangen door Mijn Belastingdienst Zakelijk. Er staan bovendien nog vernieuwingen op stapel die het gemakkelijker maken om overal van het platform gebruik te maken. Zo kunnen zzp'ers straks optimaal van de gebruiksvriendelijke responsive website gebruikmaken. De Belastingdienst is bezig om het gebruik van Mijn Belastingdienst Zakelijk af te stemmen op mobiele toestellen. De omgeving voor ondernemers krijgt bovendien een meer modern design met onder meer vernieuwing van het thuisportaal en wordt nog veiliger gemaakt.

Inhoudsopgave
Responsive design
Digitale brieven

Responsive design

De vernieuwing brengt met zich mee dat het formaatscherm wordt aangepast aan het toestel dat de ondernemer gebruikt, zoals een smartphone of een tablet. Deze vernieuwing met een responsive design krijgt vorm in augustus voor de schermen die de ondernemers gebruiken om de aangifte van de btw te doen. Er komt een nieuw design voor het scherm van het doen van de aangifte voor de btw en ook het thuisportaal krijgt een make-over. Het is op dit moment voor zzp'ers mogelijk om de btw-aangiften tot twee jaar terug te bekijken. Daar komt met ingang van augustus eveneens verandering in, want dan is het mogelijk om tot zes jaar terug een aangifte voor de btw te bekijken. Hiermee komt de Belastingdienst tegemoet aan de voorkeuren van ondernemers, die zich daar eerder over hebben uitgesproken.

Digitale brieven

Ben je zzp'er dan krijg je nog regelmatig een brief van de Belastingdienst in de brievenbus, maar ook daar gaat een verandering in komen. Ondernemers krijgen de brieven straks digitaal aangeboden. De Belastingdienst zet hiermee onder meer in op het verbeteren van de dienstverlening. Mijn Belastingdienst Zakelijk ondergaat in de toekomst nog meer vernieuwingen en verbeteringen. Ze blijven het portaal voor ondernemers ontwikkelen. Zo zijn ze ook bezig met het implementeren van de kleineondernemersregeling. Dit geldt zowel voor de regeling in Nederland als voor de Europese kleineondernemersregeling. Overigens is Mijn Belastingdienst Zakelijk al sinds 2022 in gebruik bij zzp'ers, maar het oude portaal bleef bestaan voor een kleine groep ondernemers. Nu dit oude ondernemersportaal is gesloten, kunnen alle ondernemers gebruikmaken van de vernieuwde ondernemersomgeving bij de Belastingdienst.

Mijnzzp.nl