Team Mijnzzp

Short content

Wil je als ondernemer je bereik vergroten en meer naamsbekendheid creëren? Een manier om dat te realiseren, is door aan de slag te gaan met short content. Je kan direct beginnen met het maken van korte video’s om short content te verspreiden, zoals via social media. TikTok is een populair platform om te gebruiken, maar je kan ook gebruikmaken van YouTube, Instagram en Facebook. Maak gebruik van onderstaande tips voor het toepassen van short content, zodat je meteen succesvol van start gaat.

Inhoudsopgave
Volg de trends
Begin met een aanhaker
Langere video’s hergebruiken
Denk aan de juiste afmeting
Deel short content

Het is aan te raden om bij het maken van short content voor video platforms de actuele trends te volgen en daarop in te spelen. Wil je weten wat er speelt onder je doelgroep dan is het belangrijk om je daarin te verdiepen. Er zijn altijd trends zichtbaar als je zelf op zoek gaat naar short content op bijvoorbeeld TikTok. Zie je bepaalde onderwerpen vaker voorbij komen en is er sprake van een actualiteit? Dan maak je daar natuurlijk gebruik van als je short content produceert en publiceert.

Begin met een aanhaker

Misschien wist je het nog niet, maar bezoekers van video platforms nemen maar heel kort de tijd om te bepalen of je video wordt bekeken of niet. De allereerste seconden moeten wat dat betreft meteen aantrekkelijk zijn. Dit kan je realiseren door met een aansprekende aanhaker te beginnen, zoals een regelrechte eyecatcher of een bijzonder geluid.

Langere video’s hergebruiken

Ben je al bezig met video’s om je bedrijf te promoten, maar zijn deze wat langer dan goed is voor short content? Bekijk de video’s dan om te kijken of je erin kan knippen om er short content van te maken.

Denk aan de juiste afmeting

Het is bij short content aan te raden om de video in de juiste afmeting te realiseren. Dit is een verticale stand gecombineerd met 1080x1920 pixels. Houd verder rekening met een maximale afspeeltijd van een video die tussen de acht en de twintig seconden ligt.

Deel short content

Wil je meer bereik met short content realiseren dan is het natuurlijk van belang om de inhoud te delen. Verder is het aan te raden om periodiek short content te posten, zodat er consistentie ontstaat. Je kan bijvoorbeeld beginnen met eenmaal per week een video te publiceren.

Mijnzzp.nl