Team Mijnzzp

Visuele content

Het lezen van lange lappen tekst kost mensen veel tijd. Dit is een reden dat het belangrijk is om met kopjes in de tekst te werken. Dan heb je meer kans dat mensen geneigd zijn om de inhoud te lezen. De lay-out speelt daarbij ook een rol, maar ook de aanwezigheid van visuele content. Verder lijkt de aandachtsspanne van mensen steeds korter te zijn. Daarom verlies je al bezoekers op je website als je alleen met lange teksten werkt zonder afbeeldingen. Je maakt dan ook meer indruk door visuele content aan te bieden. Dit in aanvulling op of als onderdeel van de tekst.

Inhoudsopgave
Soorten visuele content
Kracht van foto’s

Soorten visuele content

Er zijn meerdere soorten visuele content te onderscheiden, waarmee je de aandacht trekt, deze vasthoudt en meer indruk maakt. Het plaatsen van een simpele afbeeldingen in de tekst is vaak al voldoende om de aandacht van bezoekers op je website vast te houden. Je vergroot hiermee ook nog eens de betrokkenheid en de kans is groter dat de informatie in het geheugen achterblijft. Naast afbeeldingen heb je de mogelijkheid om van andere soorten content gebruik te maken. Bijvoorbeeld van korte video’s met interessante informatie, zoals een instructievideo, kookvideo of reparatievideo. Zo werkt visuele content in de vorm van een infographic vaak eveneens goed.

Kracht van foto’s

Heb je weinig tijd om met het maken van een infographic of video aan de slag te gaan? Kies dan in elk geval voor visuele content in de vorm van foto’s om deze onderdeel te laten zijn van tekstuele inhoud. Bij het plaatsen van foto’s is het verder belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden. Denk aan foto’s in bepaalde kleuren, waarbij je kleuren gebruikt die inspelen op emoties van mensen. Zorg er ook voor dat de afbeeldingen op professionele wijze zijn gemaakt. Dit legt namelijk een basis voor het opbouwen van vertrouwen bij bezoekers van je website. Een professionele foto komt namelijk als betrouwbare visuele content over. Door personen een plek te geven in de foto speel je onder meer in op het inlevingsvermogen van bezoekers. Op deze wijze identificeren bezoekers zich met degene op de foto.

Mijnzzp.nl