Team Mijnzzp

SEO lokaal

Er zijn veel ondernemers met een eenmanszaak die vooral lokaal gericht zijn. Denk maar aan de bakker op de hoek of aan een fietsenmaker, maar ook aan een koffietentje, schilder of kapper. Ben je een lokale ondernemer dan is het vooral belangrijk om je doelgroep in je eigen regio te bereiken. Dat kan je doen door je bedrijf SEO lokaal te laten zien. Er zijn verschillende manieren om SEO lokaal toe te passen.

Inhoudsopgave
Maak gebruik van lokale zoekwoorden
Claim je Google Bedrijfsprofiel
Zorg voor lokale backlinks

Maak gebruik van lokale zoekwoorden

Heb je een website voor je bedrijf dan is het aan te raden om bij het creëren van content van lokale zoekwoordcombinaties gebruik te maken. Hoe lokaal je de zoekwoorden toepast, is afhankelijk van je werkgebied. Je kan bijvoorbeeld content SEO lokaal maken op basis van je dienst of product in combinatie met een plaatsnaam. Heb je een bakkerswinkel of kapperszaak in een bepaalde wijk dan kan je ook de wijknaam benoemen.

Claim je Google Bedrijfsprofiel

Heb je nog geen Google Bedrijfsprofiel dan is het de hoogste tijd om er een aan te maken. Dit biedt namelijk een aantal voordelen en is ideaal om je bedrijf met SEO lokaal te laten zien. Een potentiële klant die van de zoekmachine gebruikmaakt komt bij een lokale zoekopdracht dan sneller uit bij jouw bedrijf. Bovendien is je bedrijfsinformatie direct zichtbaar en altijd up-to-date, zelfs met openingstijden en sluitingstijden tijdens bijvoorbeeld feestdagen. Verder biedt een Google Bedrijfsprofiel de mogelijkheid om reviews van klanten te beheren.

Het is voor SEO altijd goed om backlinks te hebben die naar je website verwijzen. Door lokale backlinks te creëren, optimaliseer je de website extra op lokaal niveau in de zoekmachine. Lokale backlinks dragen bij aan het vergroten van de autoriteit van je website. Dit is natuurlijk ook weer positief voor de lokale vindbaarheid van je bedrijf. Verder zorgen lokale backlinks ervoor dat er via deze links meer verkeer naar je website komt. Dit vergroot weer de kans dat bezoekers een product kopen, dienst afnemen of een tafeltje bij jouw in het restaurant reserveren. Je kan gastblogs schrijven op lokale sites, maar ook verenigingen vragen om een link naar je website op te nemen.

Mijnzzp.nl