Team Mijnzzp

VPN

Een ZZP’er kan in principe op veel plaatsen aan de slag. In de stad is het natuurlijk mogelijk, maar sommige ZZP’ers kunnen ook werken in een café of zelfs op het strand. Meestal zijn hier openbare wifinetwerken beschikbaar die je kunt gebruiken. Hartstikke handig want zo kun je gewoon aan het werk, maar het kan ook gevaarlijk zijn. De openbare netwerken zijn namelijk niet altijd veilig. Gelukkig kun je dit probleem oplossen met behulp van een VPN.

Hoe weet je of een wifinetwerk veilig is?

Een VPN online gebruiken is eigenlijk hoe dan ook aan te raden, maar al helemaal als je gebruik maakt van een openbaar netwerk. Meestal blijkt namelijk dat dergelijke wifinetwerken helemaal niet veilig zijn. Het is dan zeker onverstandig om bankzaken, boekhoudingen of iets dergelijks te gaan doen, maar ook andere activiteiten kun je dan beter niet op het internet uitvoeren. Je weet maar nooit wat een hacker probeert te doen. Het is dan dus beter om je mobiele data te gebruiken.

Wat is een VPN?

De term VPN is nu al een paar keer gevallen, maar een uitleg is er nog niet geweest. In principe is een Virtual Private Network, wat de betekenis is van de afkorting VPN, een server dat ervoor zorgt dat je veilig en anoniem op het internet surft. Je internetverkeer wordt bovendien versleuteld. Zodoende kun je vanaf alle locaties zorgeloos het web op. Een VPN is dus in principe een beveiligde connectie tussen je laptop en het netwerk. Met een Virtual Private Network kun je zelfs geblokkeerde sites bezoeken, al is dit niet altijd verstandig.

Hoe gebruik je een VPN?

Om een VPN te gebruiken hoef je eigenlijk maar weinig te doen. Allereerst zul je een abonnement moeten nemen bij een dienst. Daarna kun je de VPN installeren, hiermee begint het proces. Meestal zal de aanbieder van de server je hierbij helpen met een aantal eenvoudige stappen. Over het algemeen zul je een applicatie of programma moeten downloaden en installeren. Als dit klaar is kun je beginnen met het instellen van de VPN.

In samenwerking met internetvergelijk.nl

Mijnzzp.nl