Team Mijnzzp

Werknemers

Door de maatregelen van het RIVM en het kabinet rondom het coronavirus werk je waarschijnlijk vanuit huis. Althans, wanneer dit mogelijk is. Ben je zelfstandig ondernemer en heb je eigenlijk alleen een computer nodig om te kunnen werken? Dan kom je mogelijk voor een aantal problemen te staan wanneer je niet meer naar jouw bedrijf gaat. Je kunt in dat geval namelijk ook niet bij de boekhouding. De kans bestaat namelijk dat je alle gegevens op een vaste computer hebt opgeslagen. Of misschien staan alle mappen wel in een grote archiefkast. Niet bepaald handig dus, want hierdoor komen er misschien gaten in de boekhouding. Om deze problemen te voorkomen, is online boekhouden een must in deze tijd!

De voordelen van online boekhouden

Niet iedere ondernemer ziet het voordeel van online boekhouden in. Hierboven haalden we het grootste voordeel al even kort aan. Je bent namelijk niet meer afhankelijk van een locatie wanneer je jouw boekhouding online hebt staan. Indien je over een computer met werkende internetverbinding beschikt, kun je namelijk altijd bij jouw boekhouding komen. Deze staat dan immers niet meer op een vaste computer, maar op het internet. Je kunt dus zelfs vanuit huis bij jouw boekhouding. En in deze tijd dat we veel vanuit huis werken is dat natuurlijk ideaal!

Zorg dat je jouw gegevens veilig opslaat

Sommige ondernemers zijn nog wat huiverig voor wat betreft online boekhouden. Dit kunnen wij ons enigszins voorstellen. Het is namelijk toch een beetje eng, want je slaat jouw gegevens op het internet op. Hierdoor denk je mogelijk dat andere mensen ook toegang kunnen krijgen tot jouw gegevens. Dit kan inderdaad, maar hier hoef je niet bang voor te zijn. Althans, niet wanneer je de boekhouding van jouw bedrijf opslaat in een veilige omgeving.

Indien je kiest voor online boekhouden, worden de gegevens doorgaans opgeslagen in de cloud. Dit maakt dat je vanaf vrijwel iedere plek toegang hebt tot de gegevens. Denk echter wel goed na voordat je kiest voor online boekouden. Niet iedere clouddienst is namelijk even veilig. Uiteraard wil je niet dat de complete boekhouding van jouw bedrijf op straat komt te liggen. Daarom doe je er goed aan voor een veilige dienst te kiezen. Neem daarom altijd de tijd om er eentje uit te kiezen. Je hebt er zelf namelijk alleen maar profijt van wanneer je de gegevens opslaat in een veilige omgeving.

Welke software gebruik je?

Er zijn ondernemers die Word of Excel gebruiken om hun boekhouding te doen. Dit kan, maar het is een nogal omslachtige manier. Hierdoor ben je aanzienlijk meer tijd kwijt aan jouw boekhouding dan nodig. Wil je minder tijd besteden aan jouw boekhouding? Dan kun je beter de speciale boekhoudsoftware gebruiken. Dit levert je niet alleen tijdwinst op, maar je kunt jouw boekhouding ook direct online opslaan.

Het nadeel van dergelijke software is dat je ervoor moet betalen. Deze kosten vallen echter in het niet bij de kosten die je betaalt voor een boekhouder. Je bespaart dus eigenlijk flink wat geld wanneer je kiest voor deze software. Je hoeft jouw boekhouding namelijk niet meer door een professional te laten doen, maar je kunt alles zelf. Je voert simpelweg de facturen en andere betaalgegevens in en je kunt jouw boekhouding direct online opslaan. Zelfs boekhouders kunnen profijt hebben van deze boekhoudsoftware administratiekantoor. Het werk wordt voor boekhouders namelijk ook een stuk makkelijker wanneer zij deze software gebruiken.

In samenwerking met minox.nl

Mijnzzp.nl