Team Mijnzzp

Beursgebouw

Een bekende uitspraak is, if you pay peanuts you get monkeys

Maar wat bedoelen ze hier toch mee?

Met deze uitspraak bedoelen ze dat je beter kan betalen voor advies. Klink soms duur maar je hebt er ook iets aan. Wanneer u met een probleem zit en u zoekt advies dan krijgt u vaak van vele verschillende personen advies. Maar het is uw probleem en u hoort zo veel verschillende dingen.

Een van de problemen van gratis advies is dat veel mensen vaak wel een beetje weten van uw probleem maar niet alles. Stel u moet een rechtszaak aanspannen tegen een ander dan gaat u toch ook liever met een goede advocaat. De advocaat heeft een gedegen opleiding gevolgd om uw zaak te kunnen behartigen. Het is vaak beter als u een probleem heeft om gewoon eens een afspraak te maken met een advocaat. In een uurtje kan hij u vaak al een hoop onzekerheden bij u weghalen. U praat dan met iemand die verstand van zaken heeft en u gedegen advies geeft.

Het ergste wat u kan overkomen is dat u op basis van aannames van kennissen denkt een sterke zaak te hebben en in uw gelijk te staan. U gaat stappen nemen en geeft veel geld uit om een zaak aan te kunnen spannen. U staat voor de rechter en u verliest. Deze teleurstelling had u kunnen voorkomen door een uurtje betaald advies te krijgen.

Ik maak me niet druk want ik heb een rechtsbijstandverzekering

Een verzekering is altijd goed maar staart u zich er niet blind op. Een rechtsbijstandverzekering is een soort basisverzekering. Wanneer u een ingewikkelde zaak heeft en de kans is klein dat u gaat winnen is het nog maar de vraag of uw verzekeringsmaatschappij de zaak voor u wil behartigen. Let altijd goed op hoe u de verzekering afsluit, als privé persoon of op naam van uw zaak.

Goed advies is niet gratis en is vaak ook niet zomaar te vinden op het internet. Iedere zaak heeft zijn eigen specificaties en afwegingen. En aan verhalen van de buren heeft u vaak niet veel.

Mijnzzp.nl