Team Mijnzzp

LED verlichting

Duurzaamheid is een onderwerp dat enorm leeft onder de ondernemers in Nederland. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 8 op de 10 bedrijven bezig is met het verduurzamen van hun organisatie - met oog op de toekomst én om minder geld kwijt te zijn. Het maakt niet uit of je een mkb'er bent of wanneer je werkt als zzp'er: op je werkplek valt heel wat te verduurzamen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de verlichting. Lampen zoals gloeilampen, halogeenlampen en zelfs spaarlampen zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Om een steentje bij te dragen aan een betere wereld én aan je eigen portemonnee is het aan te raden om te kiezen voor LED verlichting werkplaats. In dit artikel lees je er meer over.

LED verlichting als beste keuze voor je werkplek of werkplaats

Kijken we naar de juiste verlichting voor op kantoor, op je werkplek of op de werkplaats dan zijn we het over één ding eens: dit soort verlichting moet de ruimte goed verlichten zodat jij en/of je werknemers of medewerkers genoeg licht hebben om te kunnen werken. Je moet je werk duidelijk kunnen zien. Dit geldt voor grote werkplaatsen, maar ook voor zzp'ers die niets anders nodig hebben dan een bureau en een bureaustoel om te werken. Wanneer je geen verstand hebt van verlichting kan het lastig zijn om een juiste keuze te maken voor je bedrijf.

Er zijn namelijk ontzettend veel lampen beschikbaar: van halogeenlampen tot spaarlampen en van gloeilampen tot LED lampen. Hierbij moet je kijken naar welk soort lampen het meest effectief werken op je werkplek. In dat geval kom je al gauw uit bij LED verlichting. LED lampen bieden namelijk veel heldere verlichting in verschillende soorten ruimtes en zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan LED TL buizen, maar ook LED lampen voor hoge ruimtes en industriële led verlichting. Zo is er voor ieder wat wils.

Duurzaam ondernemen met LED lampen voor je bedrijf

Met oog op duurzaamheid is deze vorm van verlichting ook nog eens de juiste keuze. De beste en meest duurzame keuze van het moment is namelijk LED verlichting voor je werkplek. Dat komt doordat LED lampen tot wel 90% minder energie verbruiken in vergelijking met 'gewone' gloeilampen. In de tussentijd hebben ze wel gewoon dezelfde lichtopbrengst als gloeilampen. Wil je dus duurzamer ondernemen als zzp'er dan is LED verlichting op je werkplek eigenlijk onmisbaar. Deze lampen zijn iets duurder in aankoop dan bijvoorbeeld gloeilampen, maar verbruiken dus veel minder stroom.

Omdat LED verlichting ook nog eens over veel meer branduren beschikt dan bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen ben je in verhouding dus echt veel voordeliger uit. Ter verduidelijking: LED spots branden zo'n 35.000 uur. Andere LED lampen hebben ongeveer een minimum van 20.000 branduren en een maximum van 60.000 branduren. Kijken we naar het aantal branduren van een gloeilamp dan zien we dat dat slechts 1.000 uren is. Een halogeenlamp heeft 3.500 branduren en een spaarlamp 6.000 tot 10.000. Met een LED lamp beschik je dus altijd over een lamp die nog langer mee kan gaan.

LED verlichting werkplaats is een veilige keuze

Er zijn nog veel meer voordelen te ontdekken van LED verlichting voor je werkplek of werkplaats. Wat bijvoorbeeld ook van groot belang is, is dat LED lampen een veilige keuze zijn; voor zowel je werkplek thuis als voor een grote werkplaats of een groot kantoor. Dit soort lampen worden namelijk niet heet, zoals bij andere lampen wel het geval is. Je kunt ze dus met gemak overal waar je maar wenst plaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je brandt aan de lampen. Het is niet voor niets al het geval dat LED lampen populair zijn bij mensen met (jonge) kinderen. Ook voor volwassenen is het dus een slimme keuze.

Daarbij wordt er in bepaalde branches zoals in de bouw en industrie ook al jaren gebruik gemaakt van LED om de 'veilige' eigenschappen. Ook daar is het prettig dat de lampen niet heet worden; daarbij zijn LED lampen trillingsvrij. Bij normale TL-buizen zie je wel eens dat het licht trilt of beweegt. Dat werkt heel vervelend en kan door het slechte zicht in de bouw zelfs leiden tot gevaarlijke situaties. Ook wanneer je als zzp'er achter je bureau werkt, is trillende verlichting erg vervelend. Het leidt af en zorgt ervoor dat je je concentratie verliest. Kortom: er zijn verschillende redenen om zakelijk gezien voor LED verlichting voor je werkplaats of werkplek te gaan.

Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van mijnzzp.nl

Mijnzzp.nl