Team Mijnzzp

Netwerkkabel

Er is een goede reden dat glasvezelinternet zo populair is in de hyperverbonden wereld van vandaag - de snelheid is ongeëvenaard door enig ander type internetverbinding. Maar dat is niet het enige voordeel dat bedrijven ervaren met glasvezel. Hieronder lees je namelijk nog meer voordelen!

Beveiligde netwerken

Glasvezelkabel is bijna hack-proof. Hoewel zeldzaam, is het mogelijk om een koper- of coaxlijn af te tappen om internetdiensten te stelen. Een glasvezelnetwerk daarentegen kan niet op deze manier worden afgetapt, omdat dan de kabel zou moeten worden doorgeknipt, waardoor het systeem plat zou liggen. Bovendien, terwijl DOCSIS-kabelmodem en op glasvezel gebaseerde passieve optische netwerken worden gedeeld met andere abonnees, worden speciale glasvezelverbindingen niet gedeeld met andere klanten, wat een extra beveiligingslaag biedt.

Snelheid

Andere typen internetverbinding hebben uploadsnelheden die meestal een tiende van de downloadsnelheid zijn, maar glasvezelinternetsnelheden zijn symmetrisch, wat betekent dat upload- en downloadsnelheden hetzelfde zijn. Dit bespaart kostbare tijd tijdens de werkdag en is cruciaal voor het gebruik van cloudservices, het uploaden van grote bestanden (zoals een video naar YouTube) of videoconferenties. De meeste bedrijven delen hun internetverbinding tussen desktops, laptops, VoIP-telefoonsystemen en meer, maar werknemers verbinden ook hun smartphones, tablets en andere apparaten met internet. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze voldoende bandbreedte hebben om al deze apparaten te ondersteunen. Een glasvezelverbinding levert deze ondersteuning.

Toekomstbestendig

Glasvezelinternet is eenvoudig schaalbaar in vergelijking met andere soorten internetverbindingen. Doorgaans kunnen internetserviceproviders de snelheid van een glasvezelnetwerk verhogen met één telefoontje, waardoor het gemakkelijk is om in elke groeifase aan de behoeften van een bedrijf te voldoen. Extra bandbreedte en glasvezelsnelheid helpen de randapparatuur van stroom te voorzien die een bedrijf zal toevoegen aan hun activiteiten naarmate ze groeien: printers, creditcardmachines, scanners, point-of-sale-terminals en meer. Met een glasvezelverbinding is er voldoende bandbreedte en snelheid om de apparaten die een bedrijf vandaag heeft te ondersteunen en tegelijkertijd klaar te zijn voor de apparaten van de toekomst.

Betrouwbaarheid

Glasvezelkabel is steviger dan de koperen of coaxkabels die DSL of kabelinternet dragen. Dat betekent dat het minder snel beschadigd raakt, tenzij de kabel wordt doorgesneden. Glasvezel-internetverbindingen zijn gemaakt om lang mee te gaan - sommige glasvezelkabelverbindingen zijn al meer dan 30 jaar in gebruik!

Kosten

Glasvezelnetwerken hebben een complexere installatie dan koper- of coaxnetwerken, dus er zijn installatiekosten vooraf als er nog geen bestaande lijn is. Maar net als bij elke andere technologie, nemen de gemiddelde kosten van glasvezelinternet in de loop van de tijd af naarmate de technologie volwassener wordt. Omdat glasvezel betrouwbaarder is dan andere soorten netwerken, heeft het minder onderhoudskosten en minder netwerkhardware. Met andere woorden, glasvezel internetservice kan een kostenbesparing op de lange termijn zijn.

Verbeterde Cloud-ervaring

Met cloudservices zoals OneDrive, Box, Google Drive of Dropbox kunnen bedrijven hun gegevens opslaan, beheren en verwerken met behulp van een netwerk van externe servers, wat op zijn beurt een efficiëntere en kosteneffectievere oplossing biedt voor het beheer van de werklast. Clouddiensten hebben snelheid en bandbreedte nodig voor optimale prestaties, waardoor glasvezelinternet het superieure kanaal is om het meeste uit de cloud te halen.

In samenwerking met pricewise.nl

Mijnzzp.nl