Team Mijnzzp

Videobellen

Het is tegenwoordig mogelijk om te videobellen met de Belastingdienst. Dit is handig als je als zzp'er een vraag hebt over je belastingen, btw-aangifte of belastingaangifte. De Belastingdienst heeft voor videobellen gekozen om daarmee beter op de behoefte van belastingbetalers aan te sluiten en de keuze te bieden op welke manier contact op te nemen. Videobellen met de Belastingdienst is een extra mogelijkheid naast de al bestaande opties om telefonisch contact op te nemen of een persoonlijk bezoek aan een belastingkantoor te brengen.

Videobellen met Belastingdienst

Wie wil videobellen met de Belastingdienst dient daartoe wel eerst een afspraak te maken. Deze manier van contact leggen met de Belastingdienst is een klantvriendelijke service. Het was al mogelijk om persoonlijk hulp te krijgen bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting, maar door middel van videobellen hoeft er geen bezoek meer te worden gebracht aan een belastingkantoor. Bovendien biedt de digitale service in de vorm van videobellen ook de mogelijkheid om andere vragen over belastingen te stellen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te videobellen over een betalingsregeling of om vragen te stellen of een van de toeslagen.

Afspraak maken voor videobellen

Op de website van de Belastingdienst is er een contactpagina beschikbaar en via deze weg is het mogelijk om voor videobellen een afspraak te maken. Op deze contactpagina wordt een keuze geboden tussen videobellen voor hulp bij de aangifte of hulp bij toeslagen. Er volgt daarna een mail met een bevestiging van de afspraak en daarin is een link opgenomen naar videobellen. Het is overigens ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de BelastingTelefoon en persoonlijk een afspraak voor videobellen te maken.

De link in de bevestigingsmail voor de afspraak werkt automatisch. Het videobellen met de Belastingdienst bespaart tijd, omdat de gang naar het kantoor niet gemaakt hoeft te worden. Daarnaast biedt videobellen de gelegenheid om anderen erbij aanwezig te laten zijn. Bijvoorbeeld een financieel adviseur, partner of familielid. Er is met videobellen als contactmogelijkheid gelegenheid om een breder publiek te bereiken. Het is bovendien handig dat je vanuit huis mee kan kijken met de belastingdienstmedewerker indien het scherm gedeeld wordt.

Mijnzzp.nl