Team Mijnzzp

Bedrijfskleding

Op het moment dat je een zelfstandige onderneming hebt en je vooral vanuit huis werkt, denk je wellicht niet na over je bedrijfskleding. Zeker wanneer je niet veel in aanraking komt met klanten ben je geneigd om thuis in je normale dagelijks outfit achter je computer te zitten. Misschien heb je wel contact met klanten via bijvoorbeeld Zoom, maar ook dan besteed je niet te veel aandacht aan je kleding. Je denkt dat de klant het toch niet zal opvallen aangezien jullie elkaar alleen via het beeldscherm zien. Toch is het belangrijk om ook als zelfstandig ondernemer die veel vanuit huis werkt aan je outfit, oftewel je bedrijfskleding te denken. Je wilt als ondernemer uiteraard de juiste uitstraling hebben naar je klanten toe. Waar kun je op letten en wat zijn de mogelijkheden?

Thuiswerken of op kantoor

Op het moment dat je vanuit huis werkt is het gemakkelijk in de ochtend snel iets uit de kast te pakken en achter je computer te duiken. Toch is het belangrijk om ook in deze situatie na te denken over wat je aantrekt. Is het niet voor de uitstraling naar je eventuele klanten toe, dan is het wel voor jezelf om je prettig te voelen tijdens je werkdag. Zeker in deze tijden waar iedereen nog veel thuis gaat werken is het belangrijk om je op de juiste manier klaar te maken. Zorg er dus voor dat je op tijd opstaat en dat je de tijd neemt om je klaar te maken voor de dag. Neem een douche, maak een gezond ontbijt voor jezelf klaar en trek een outfit aan waarin jij je prettig voelt. Denk hierbij dus ook aan wat je wilt uitstralen en zorg voor de juiste kleding passend bij jouw werkzaamheden.

Comfort is ook belangrijk

Naast dat de uitstraling van je kleding belangrijk is, moet je ook letten op het feit of jij je prettig voelt in de kleding. Dit uit zich niet alleen in de looks, maar uiteraard ook in het comfort en of je er fijn in kunt werken wanneer je achter de computer zit bijvoorbeeld. Kies voor een losvallende broek die niet knelt en niet strak zit zodat je lekker de hele dag kunt zitten zonder dat je het gevoel hebt dat je kleding in de weg zit. Het staat bovenaan dat jij je prettig voelt in de kleding die je draagt. Op het moment dat jij je prettig en comfortabel voelt dan straal je dit ook uit naar je klanten toe. Trek dus geen colbert aan als je dit normaal gesproken absoluut niet draagt. Dit zal alleen maar opvallen in het feit dat jij je niet prettig voelt.

Speciale bedrijfskleding

Afhankelijk van je werkzaamheden zijn er allerlei mogelijkheden wat betreft het soort bedrijfskleding dat je draagt. Daarnaast kun je natuurlijk de bedrijfskleding personaliseren met bijvoorbeeld je persoonlijke huisstijl. Misschien heb je wel een eigen logo, die zou je kunnen afdrukken op je visitekaartje, maar dit is ook mogelijk op kleding. Je kunt bijvoorbeeld een trui bedrukken of een jas of hoodie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit kun je ook doorvoeren in eventuele andere producten passend bij je bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld merchandise laten drukken zoals een mok of tas. Dit is ook geschikt als bijvoorbeeld cadeau naar je klanten toe om de binding met hen te versterken. Het werkt niet alleen goed als positieve factor naar je klant toe, maar het zal je merk en logo ook weer meer zichtbaar maken naar de buitenwereld.

Het ligt eraan wat je werkzaamheden zijn wat voor kleding je draagt. Dit kan variëren van werken achter een computer tot fysieke arbeid waarbij het bijvoorbeeld noodzakelijk is om een overall te dragen of een tuinbroek. Uiteraard pas je de look en feel hierop aan zodat je klanten weten wat ze kunnen verwachten.

Gemaakte kosten

De kosten voor bedrijfskleding of andere zakelijke artikelen kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Toch heb je dat uiteraard volledig zelf in de hand. Je kunt gaan voor dure merken en pakken of pantalons, je kunt ook kijken wat je zelf nog in de kast hebt hangen dat geschikt is. Vaak kom je erachter dat je nog meer hebt liggen dan je had gedacht. Probeer hier weer nieuwe combinaties van te maken. Op het moment dat je er zelf niet uitkomt, of je weet niet wat passend is bij je onderneming, dan kun je ook de hulp inschakelen van een professional. Dit kan iemand zijn die echt bij je thuis komt om advies te geven, maar dit kan uiteraard ook iemand zijn in een kleding winkel die je adviseert. De kosten die je maakt kunnen mogelijk aftrekbaar zijn. Er zijn wel bepaalde eisen aan verbonden wanneer je wilt dat je bedrijfskleding aftrekbaar is voor de Belastingdienst.

Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van mijnzzp.nl

Mijnzzp.nl