Team Mijnzzp

Bouwvakkers

Er zijn inmiddels in Nederland heel veel zelfstandige aan het werk, Er zijn veel ondernemers die hun hele leven alleen verder blijven werken en zichzelf verhuren aan opdrachtgevers. Toch is dit jammer, er zijn ook veel nadelen aan het alleen blijven werken. Wij hebben het al vaker geschreven, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, mensen ga netwerken.

U gaat inkopen doen bij een leverancier, daar staat u weer alleen voor de balie. Een echte korting kunt u niet afdwingen buiten de standaard 10 procent, moet u zich eens voorstellen dat u een netwerk heeft van 10 (mede) ondernemers met een rekening bij de leverancier. Dan kunt eens binnen stappen om echte afspraken te maken over kortingen. Dan kunt ineens nog eens 10 procent extra korting bedingen. Wij kunnen ons voorstellen dat u op deze manier simpel 5 to 10 duizend euro kunt besparen per jaar. En denkt u nu, ach dat doen ze nooit, wij denken dat ze het wel doen. En anders kijkt u toch gewoon eens verder.

Voor een zzp'er is het altijd lastig om goede klussen binnen te halen en niet alleen ingehuurd te worden door grote bedrijven. En toch is dit niet zo gek, kunt u zich voorstellen dat iemand die een groot project te besteden heeft van 200.000,- een zzp'er gaat bellen voor die klus. Wij denken van niet, de opdrachtgever kijkt wel uit, u bent een zelfstandige en er staat niks achter u geen medewerkers, geen kantoor enz. enz.... Het is nog erger, u zal niet snel serieus genomen worden. De risico's zijn voor de opdrachtgever gewoon te groot om met u in zee te gaan. En hoe anders is het ineens wanneer u een netwerk heeft van 9 andere ondernemers, als u bij de opdrachtgever aankomt als een bedrijf en dan een scherpe prijs op tafel kunt leggen maakt u ineens wel kans op de klus.

Het is niet makkelijk om zo'n netwerk te bouwen en te onderhouden. U bent ooit voor uw zelf begonnen omdat u meer vrijheid wilden en zelf beslissing wilden nemen. U bent daar zeker niet alleen in, maar u zal ook wel merken dat alleen maar alleen is. Een netwerk opbouwen kosten zeker een paar jaar, en zoek gewoon mensen om u heen die bij u passen. Spreek samen goed af wie wat doet en bespreek alle problemen met elkaar. Samen kunt zoveel meer bereiken.

Merkt u ook dat de concurrentie steeds groter aan worden is? Dit gaat in de toekomst steeds erg worden, wij hebben nu al veel mensen die uit Oost-Europa komen om hier te werken. Bereid u voor op wat de toekomst gaat brengen door uw netwerk te bouwen. U ziet och ook wel de advertenties op marktplaats en speurders waar mensen zich al aanbieden voor 16 euro inclusief b.t.w. Dit zijn lonen waar een eerlijke zelfstandige in Nederland niet voor kan werken. Dit zullen de opdrachtgevers niet erg vinden, maar voor u is het wel erg.

Zorg dat uw schaalvergroting in uw voordeel gaat werken, het is zo simpel en toch gebeurd het bijna niet. Veel zzp'ers rijden in bussen en vaak niet de goedkoopste, waarom stappen ze dan alleen de dealer binnen om een bus te kopen. Koop met uw netwerk uw bussen bij de dealer, zo kunt u weer korting bedingen, een dealer laat echt niet een opdracht van 10 bussen lopen. Maar denkt u ook eens aan verzekeringen of reclame, er zijn zoveel voorbeelden. Het enigste wat u moet doen is op zoek gaan naar collega's die ook bereid zijn om samen met u een netwerk te bouwen. De voordelen zijn niet alleen financieel, u kunt ook uw problemen bespreken met elkaar en samen nadenken over mogelijke kansen die u in de markt ziet.

Mijnzzp.nl