Team Mijnzzp

Website laten maken

De kogel is door de kerk. Je hebt je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en bent eigenaar van een bedrijf. Je eigen bedrijf, waarvan je al jaren hoopt dat hij er een keer zou komen. Vanaf nu kun je aan de slag en doen waar je goed in bent en vooral wat je leuk vindt. Nu je zelfstandig ondernemer bent zijn er natuurlijk een aantal zaken die hierbij komen kijken. Je hebt te maken met het versturen van facturen en je dient je administratie bij te houden. Een van de belangrijkste dingen die je moet hebben is een eigen website. In dit artikel geven wij jou 5 redenen waarom dit zo belangrijk is.

Een eigen website

We zien ze dagelijks voorbijkomen. Er zijn ontelbare websites op de wereld, waarvan jij er dagelijks meerdere afstruint op het internet. Nu je een eigen bedrijf hebt, is het zaak dat je ook een eigen website gaat regelen. Nu moet je nog een goede bedrijfsnaam bedenken en je kunt beginnen. Je wilt immers bereikbaar zijn en de mensen vertellen wat je te bieden heeft. De klanten moeten toch ergens vandaan komen. Hieronder volgen 5 redenen waarom jij nog meer een website nodig hebt.

   1 Het vergroten van de klantenkring

Door het hebben van een website kun je gemakkelijk jouw klantenkring vergroten. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig bedrijven die geen eigen website hebben. Heel eerlijk gezegd word je dan niet eens meer serieus genomen. Potentiële klanten zullen je overslaan, wanneer ze jou niet online kunnen vinden. Wie weet is dit voor hen wel de reden om naar de concurrent over te stappen.

   2 Efficiënte omgang met tijd

Het gunstige van een website is dat je in minder tijd en met lagere kosten, meer werk kunt verrichten. Doordat je alles via de email kunt regelen scheelt dit veel tijd in vergelijking met een schriftelijke of telefonische afhandeling. Ook is het gunstiger dat je deze e-mails kun beantwoorden in je eigen tijd. Dat is bij een telefoontje toch een stuk lastiger.

   3 Online visitekaartje

Een website kun je zien als een soort visitekaartje voor jouw bedrijf. Het zorgt ervoor dat potentiële klanten direct een goed beeld hebben van de diensten die je levert. Dit kan informatie omvatten, maar zeker ook goede foto’s van producten. Dit zou zomaar eens de extra boost aan de klant geven om hier gebruik van te maken.

   4 Informatie punt voor klanten

Het is goed mogelijk dat je al een aantal bestaande klanten hebt. Het handige van het hebben van een website is dat je hen gemakkelijk kunt doorverwijzen naar jouw website. Hierbij kun hen linken naar andere pagina's op je website met informatie over relevante onderwerpen. Daarnaast kun je bezoekers films laten zien, of uitgebreide fotogalerijen of slideshows.

   5 Altijd te bereiken

Met een website ben je 24/7 bereikbaar. Mensen kunnen elk uur van de dag jouw website bezoeken en eventueel gebruik maken van jouw producten en/of diensten. Handig voor mensen die vooral ’s avonds op de computer zitten. Bezoekers krijgen gewoon toegang tot de benodigde informatie, zonder de aanwezigheid van jou of jouw werknemers.  Het is een groot voordeel voor klanten, wanneer ze niet afhankelijk zijn van de openingstijden van een bedrijf. Je doet hen een gunst en wie weet betalen zij dit terug door met jou in zee te gaan.

Zorg voor een goede website

Wanneer je besluit een website te beginnen is het belangrijk dat deze professioneel is en aansluit bij jouw doelgroep. Een website gaat gemiddeld zo’n 3 tot 4 jaar mee, waarna hij van een flinke update moet worden voorzien. Een slechte website is helaas toch slechte reclame voor jouw website. Hierbij kun je denken aan de kwaliteit van de foto’s, de laadtijd of bijvoorbeeld het gebrek aan informatie.

Tip: Wanneer je kiest voor hosting bij Combell, ben je verzekerd van een goede website.

Je hebt nu vijf redenen gelezen waarom het voor jou handig is om een website te hebben. Je komt meer in het zicht van jouw potentiële klanten en kun hen veel gemakkelijker van dienst zijn. Op deze manier voorkom je dat je veel klanten misloopt. Simpel gezegd maak je het jezelf een stuk makkelijk wanneer je gebruik maakt van een eigen website. Het kan wat kosten er een te laten maken, maar je hebt een grote kans dat je dit binnen no-time hebt terug verdiend. Daarbij scoor je weer een plusje bij klanten. Dus waar wacht je nog op?

Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van mijnzzp.nl

Mijnzzp.nl