Conciërge (hotel)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Conciërge (hotel)?

Een hotel conciërge is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die niet alleen met facilitaire diensten te maken hebben. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een hotel conciërge het beste omschrijven als het geven van dienstverlening aan hotelgasten. Hotelgasten binnen een hotel kunnen over het algemeen bij de conciërge terecht met allerlei vragen, die te maken hebben met de dienstverlening van het hotel. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een huurauto, aan het regelen van een taxi, of aan gasten die mogelijk klachten hebben. Een hotel conciërge is dan ook een veelzijdige medewerker, die eigenlijk alle voorkomende problemen oplost voor de hotelgasten. Een hotel conciërge is over het algemeen ook belast met het houden van toezicht op het hotel en de directe omgeving. Omdat er verschillende soorten hotels bestaan kunnen de werkzaamheden van een hotel conciërge onderling wel verschillen per hotel. In alle gevallen hebben de werkzaamheden van een hotel conciërge wel met service- en dienstverlening te maken. Een conciërge is van oudsher officieel een opzichter van gebouwen, echter zijn moderne conciërges verantwoordelijk voor meer werkzaamheden. De meeste conciërges die werkzaam zijn in een hotel zijn ook verantwoordelijk voor het verstrekken van relevante informatie over de stad aan hotelgasten. In dat opzicht kan een conciërge ook gezien worden als een soort gids. De inhoudelijke werkzaamheden van een hotel conciërge moeten verder vrij algemeen gezien worden, omdat niet alle hotels beschikken over meerdere hotelmedewerkers. Met andere woorden kan een hotel conciërge ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, die niet direct met conciërge werkzaamheden te maken hebben. In de meeste gevallen zal een hotel conciërge gezien moeten worden als allround hotelmedewerker, echter kan dit wel per hotel verschillen. Het is denkbaar dat een hotel conciërge ook gezien kan worden als nachtportier.

Lees verder...

Opleiding tot Conciërge (hotel)

Welke opleiding is nodig om Conciërge (hotel) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Conciërge (hotel)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Conciërge (hotel)

Wat is het salaris en tarief van een Conciërge (hotel)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Conciërge (hotel) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Conciërge (hotel)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Conciërge (hotel) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl