Conciërge (hotel)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Conciërge (hotel)?

Een conciërge binnen een hotel is een bijzondere medewerker, omdat deze meestal verantwoordelijk is voor diverse werkzaamheden. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een conciërge het beste omschrijven als het geven van dienstverlening aan hotelgasten. Gasten kunnen over het algemeen bij een conciërge terecht met allerlei vragen die te maken hebben met de dienstverlening van hotels. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een huurauto, aan het regelen van een taxi of aan gasten die mogelijk klachten hebben. Een conciërge is dan ook een veelzijdig persoon die eigenlijk alle voorkomende problemen oplost voor de gasten. Een conciërge is over het algemeen ook belast met het houden van toezicht op het hotel en de directe omgeving. Omdat er verschillende soorten hotels bestaan kunnen de werkzaamheden als conciërge verschillen. In alle gevallen hebben ze wel met service en dienstverlening te maken. Een conciërge is van oudsher officieel een opzichter van gebouwen, echter zijn moderne conciërges verantwoordelijk voor meer werkzaamheden.

Lees verder...

Opleiding tot Conciërge (hotel)

Welke opleiding is nodig om Conciërge (hotel) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Conciërge (hotel)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Conciërge (hotel)

Wat is het salaris en tarief van een Conciërge (hotel)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Conciërge (hotel) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl